Kultura Vesti Zrenjanin

SREMČEVI DANI: Raspisan konkurs za književnu nagradu

sremčevi dani

Mesna zajednica Elemir i Banatski kulturni centar, u okviru kulturne manifestacije „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“ raspisuju konkurs za književnu nagradu.

 

Na konkurs autori mogu da šalju dela humorističko – satiričnog žanra u tri kategorije – proza, poezija i aforizmi.

 

Obim svakog ostvarenja kojim se konkuriše za nagradu ne sme prevazići više od 12 strana teksta kod proze, dok se poetska ostvarenja, sem pojedinačnog naslova, mogu slati i u ciklusu do deset pesama. Broj aforizama je ograničen na obim od deset strana.

 

Radovi moraju biti neobjavljeni, potpisani imenom i prezimenom autora sa naznačenim podacioma o adresi i broju telefona. Pravo učešća imaju svi autori iz zemlje i inostranstva, a ponovo mogu učestvovati i autori nagrađeni na ranijim konkursima.

 

Rok prijema radova za konkurs je 10. jun. Radovi se mogu slati isključivo u štampanoj formi na adresu Mesna zajednica Elemir, Ulica Žarka Zrenjanina br. 49, 23208 Elemir, sa naznakom „Za književni konkurs BAL U ELEMIRU 2019“.

 

Dodeljuju se ukupno tri nagrade, prva u iznosu od 50.000 dinara, druga 30.000 dinara i treća 20.000 dinara. Odluku o nagradama donosi žiri u sastavu Uglješa Šajtinac, Srđan Tešin i Jelena Blanuša, a uručenje nagrada obaviće se 28. juna, u okviru programa manifestacije „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“ u Elemiru.

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM