• „Sremčevi dani“ deseti put

    Medijski sponzor portal „Zrenjaninski“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ELEMIR – Pripreme za desetu jubilarnu manifestaciju „Sremčevi dani – Bal u Elemiru“, koja će biti održana 26. i 27. juna, u punom su jeku. Zaključen je i književni konkurs za dela humorističko – satiričnog žanra (proza, poezija, aforizmi), a ove godine svoje radove je poslalo više od 150 autora.

    Atmosfera pred binom na trgu
    Atmosfera pred binom na trgu

    – Pred žirijem će biti veliki posao, ali nam je drago da je tako, jer u jakoj konkurenciji bude i vrednih radova i zasluženih nagrada. Elemirski konkurs sve je popularniji među književnim stvaraocima, koverte su stizale iz svih krajeva Srbije i republika bivše Jugoslavije, ali i iz drugih zemalja. Tome svakako doprinosi i vredan nagradni fond, koji je takođe tradicija na ovoj manifestaciji – kaže za portal „Zrenjaninski“ Uglješa Šajtinac, predsednik žirija književnog konkursa „Bal u Elemiru“.

    U toku su završne pripreme i za ostale programske sadržaje na manifestaciji, a sigurno je da će kao i ranijih godina biti književnih promocija, izložbi, predstava za decu, folklora, nastupa muzičkih grupa i solista… Uz spektakularni vatromet na zatvaranju. A već je tradicija i jedinstveni događaj – kolonija karikaturista, na kojoj se okupe mnoga zvučna imena, na čelu sa Jugoslavom Vlahovićem.

    Kulturnu manifestaciju „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“ utemeljla je Mesna zajednica Elemir pre deset godina u čast velikana srpske književnosti Stevana Sremca. Na početku svoje književne karijere Sremac je prilikom jednog boravka u Elemiru, čekajući na prijem u dvorac porodice Kiš, napisao epos pod nazivom „Bal u Elemiru“, u deset pesama, inspirisan istinitom događajem.

    Medijski sponzor elemirske manifestacije je portal „Zrenjaninski“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura