• Srebrna diploma za hor “Pannonica” na festivalu u Herceg Novom

    Mešoviti hor „Pannonica“ iz Zrenjanina osvojio je srebrnu diplomu na 5. međunarodnom festivalu horova u Herceg Novom.   Na Festivalu, koji se održavao 20. i 21. septembra, takmičilo se 14 horova u dve kategorije a zrenjaninski hor „Pannonica“ je nastupio u B kategoriji – horovi odraslih, u konkurenciji sa horovima iz Makedonije, Crne Gore, Slovenije […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Srebrna diploma za hor “Pannonica” na festivalu u Herceg Novom

    Mešoviti hor „Pannonica“ iz Zrenjanina osvojio je srebrnu diplomu na 5. međunarodnom festivalu horova u Herceg Novom.

     

    Na Festivalu, koji se održavao 20. i 21. septembra, takmičilo se 14 horova u dve kategorije a zrenjaninski hor „Pannonica“ je nastupio u B kategoriji – horovi odraslih, u konkurenciji sa horovima iz Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Srbije.

     

    Hor je imao nastup i na svečanom otvaranju Festivala u revijalnom delu.

     

    -Naš hor je osnovan pre pet godina pri Udruženju „Major Music“ i od tada redovno radimo, nastupamo i takmičimo se. Hor broji oko četrdeset članova, potpuno je amaterski i sve naše aktivnosti produkt su ljubavi prema horskoj muzici i zajedničkom pevanju – kaže Zorica Kozlovački, dirigentica hora “Pannonica”. Ona napominje da je veliki trud i rad uložen u pripreme za ovo takmičenje.

     

     

    -Prezadovoljni smo našim nastupom, a imamo i razloga za zadovoljstvo, jer je osvojena srebrna diploma, uz pozitivne kritike žirija, u kojem su bila četiri člana, iz Sarajeva, Beograda, Zagreba i Ukrajine. Pohvalili su naš izbor programa, odličnu komunikaciju dirigenta i hora kao i strujanje pozitivne energije, koje se oseća prilikom našeg nastupa – ističe Zorica Kozlovački, uz opasku da joj je ogromno zadovoljstvo da radi sa tim horom.

     

    -Na probama ozbiljno vežbamo ali uvek pronalazimo vremena i za druženje, smeh i zajedničku zabavu. Postali smo prijatelji i jedna velika horska porodica – ističe Zorica Kozlovački.

     

    Natupili u Herceg Novom sa pet kompozicija

    Hor „Pannonica” u Herceg Novom nastupio je sa pet kompozicija i svaka je bila stilski i tehnički drugačija. Otpevali su „Dona Nobis Pacem” od Mary Linn Lightful, „Magdo”, kompozitora Marka Tajčevića, zatim „Deep River” crnačku duhovnu pesmu, ”Ukuthula” afričku molitvu u aranžmanu Pantatonix „White Winter Hymnal” kao i kompoziciju „Vjeruj u ljubav” za koju je aranžman napisao Mirko Jankov. Kao solisti su nastupili Vilma Dutina, Marija Aleksić, Tatjana Ivanica, Milan Jokić i Darko Popov. Stalni klavirski saradnik od osnivanja hora je Aniko Gardinovački. -Interesantno je i da smo mi bili najbrojniji hor na festivalu, iako smo imali svega 30 članova, što po obimu odgovara kamernom horu. Sadašnje horske tendencije u svetu pa i kod nas, su sve manji ansambli, više vokalni sastavi a veliki horovi su postali prava retkost – kaže Zorica Kozlovački.

     

     

    Sa horom su nastupili soprani: Gorana Aćimović, Tatjana Ivanica, Jelena Vukas, Gordana Nepergaća i Vilma Dutina. Altovi I bili su Marijana Žarevac, Sanja Mošorinski, Milana Mijatov, Ljiljana Spariosu, Milica Spajić, Marija Aleksić i Ivana Sakač. Altovi II su Tatjana Markov, Ljiljana Dimić, Vesna Goršćak, Katarina Goršćak, Maja Momirov i Marina Nikolin.
    Tenori u horu bili su Igor Bijelis, Norbert Nehez, Zvonko Romac, Dejan Amzirkov i David Šarvari a basovi Milan Jokić, Milan Zotović, Darko Popov, Zlatibor Stamenković, Goran Mišković i Milan Milanov.

     

    Hor „Pannonica”, posle kratke pauze, početkom oktobra započinje rad u novoj sezoni, sa novi interesantnim programom. Sve uz poziv svim zainteresovanim da im se pridruže. A probe se održavaju sredom i nedeljom, od 18 sati, u sali mesne zajednice na Bagljašu.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura