• Spaso Mladenovski osvojio prvu nagradu za fotografiju „Liturgija“

    Fotograf Spaso Mladenovski, osnivač i vlasnik portala „NMR Info“ iz Jaše Tomića, osvojio je prvu nagradu za pojedinačnu fotografiju na ovogodišnjem, 17. po redu konkursu za Međunarodnu izložbu fotografija „Pravoslavlje na internetu“, koju organizuje Društvo ljubitelja fotografije i filmskih ostvarenja „Beofoto“ iz Beočina. Mladenovski je nagrađen za foto-zapis pod nazivom „Liturgija“.   Ove godine u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Spaso Mladenovski osvojio prvu nagradu za fotografiju „Liturgija“

    Fotograf Spaso Mladenovski, osnivač i vlasnik portala „NMR Info“ iz Jaše Tomića, osvojio je prvu nagradu za pojedinačnu fotografiju na ovogodišnjem, 17. po redu konkursu za Međunarodnu izložbu fotografija „Pravoslavlje na internetu“, koju organizuje Društvo ljubitelja fotografije i filmskih ostvarenja „Beofoto“ iz Beočina. Mladenovski je nagrađen za foto-zapis pod nazivom „Liturgija“.

     

    Ove godine u konkurenciji je bilo 438 fotografija od 98 autora iz Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Rusije, Australije, Bugarske, Crne Gore i 36 mesta Srbije.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dobrotvorni koncert Pavline Radovanović „Orahovcu od srca iz Petrovgrada“

     

    – Konkurs, koji po 17. put organizuje „Beofoto“ iz Beočina, za svako je poštovanje. Osvojiti prvu nagradu na jednom takvom konkursu zaista je sjajno i moram da priznam da je za mene to bio šok. Naći se u grupi nagrađenih, koji su majstori fotografija, ogroman je uspeh. Ujedno je neverovatan pokretač da se još ozbiljnije bavim fotografisanjem – izjavio je za portal zrenjaninski.com Spaso Mladenovski.

     

    Govoreći o nagrađenoj fotografiji, na kojoj se nalazi vladika banatski Nikanor, Mladenovski ističe da se vladikino ustoličenje desilo baš negde u vreme pokretanja portala „NMR Info“.

     

    – Tokom njegove posete mom mestu, Jaši Tomiću, i seoskoj pravoslavnoj crkvi, gde je služio liturgiju, nastale su i moje prve fotografije. Usledile su godine fotografisanja, a sve je krunisano izložbom fotografija pod nazivom „Moj vladika“. Jedna od tih fotografija je i ova koja je nagrađena i koju sam štampao u velikom formatu s namerom da je poklonim vladiki Nikanoru – ističe Mladenovski.

     

    Zahvalan iskusnijim kolegama i prijateljima

     

    Spaso se od 2005. godine, otkako postoji portal „NMR Info“, bavi fotografijom, ali je isprva radio kao fotoreporter. Tek 2017. godine počeo je ozbiljnije da pristupa fotografisanju i fotografiji.

     

    – Za to su svakako zaslužni prijatelji iz Foto kluba „CD 13“ iz Zrenjanina, sa kojima organizujem Foto safari u Jaši Tomiu. Krug kolega i prijatelja, koji se mnogo ozbiljnije bave fotografijom od mene, vremenom se uvećavao. Njihova pomoć u mom edukovanju bila je ogromna. Naravno, još uvek učim, jer sam tek na početku. Bitno je da mi ne manjka volje – iskren je Mladenovski.

     

    Kako navodi, do sada je osvajao malo nagrada jer svoje fotografije ne šalje na razne konkurse, kojih zaista ima mnogo. Više je reč o odabranim fotografijama koje su se nalazile u katalozima.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Fotografija koja zaslužuje nagradu zaista treba da bude izuzetna. Sa mojim skromnim znanjem to pripisujem više sreći. Prošle godine sam, recimo, osvojio nagradu za kolekciju fotografija koje su nastale baš na Foto safariju u Jaši Tomiću – skroman je Spaso Mladenovski.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura