Kultura Vesti Zrenjanin

Solistički koncert trinaestogodišnje violinistkinje Lane Zorjan

lana zorjan

Solistički koncert violinistkinje Lane Zorjan održaće se u petak, 19. marta, u 19 časova, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.

 

Osim Lane, nastupiće i Milena Buča – Milošević na klaviru. Gosti koncerta su Simona Deretić (violina) i Marija Zoroja (harfa).

 

Na programu su dela Vijenjavskog, Bakalova i Šostakoviča.

 

PROČITAJTE JOŠ: Zbog najnovije odluke Kriznog štaba otkazano izvođenje predstave

 

Lana Zorjan je rođena 2008. godine. Svira violinu od svoje četvrte godine i do sada je osvojila preko 40 nagrada na takmičenjima u zemlji i inostranstvu (Češka, Slovenija, Hrvatska, Austrija, Severna Makedonija, Švedska, Bosna i Hercegovina).

 

Nastupala je i u Moskvi na festivalu „Moskva susreće prijatelje“.

 

Prvi profesionalni angažman ostvarila je kao solistkinja Zrenjaninskog kamernog orkestra na koncertima u Zrenjaninu, Novom Sadu i Beogradu. Nastupala je i sa Simfonijskim orkestrom Srpskog narodnog pozorišta (Novi Sad) i sa orkestrima Art Linka i Master art akademije, a svirala je i kao najmlađi solista Filharmonije mladih.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Zbog aktuelnih epidemioloških mera, broj posetilaca je ograničen. Mesto na koncertu neophodno je rezervisati isključivo telefonom, na broj 023 561 841. Ulaz je slobodan.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM