• Slavni operski pevač Željko Lučić menja Plasida Dominga u Metropolitenu!

    Slavni operski pevač Željko Lučić, inače rodom iz Zrenjanina, zameniće špansku zvezdu Plasida Dominga u Metropoliten operi u Njujorku!   Domingo je odlučio da se povuče nakon brojnih optužbi o seksualnom uznemiravanju saradnica.   „Metropoliten opera potvrđuje da se Plasido Domingo složio da se odmah povuče iz svih budućih predstava u Metropolitenu. Naša ustanova i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Slavni operski pevač Željko Lučić menja Plasida Dominga u Metropolitenu!

    Slavni operski pevač Željko Lučić, inače rodom iz Zrenjanina, zameniće špansku zvezdu Plasida Dominga u Metropoliten operi u Njujorku!

     

    Domingo je odlučio da se povuče nakon brojnih optužbi o seksualnom uznemiravanju saradnica.

     

    „Metropoliten opera potvrđuje da se Plasido Domingo složio da se odmah povuče iz svih budućih predstava u Metropolitenu. Naša ustanova i gospodin Domingo su se složili da on treba da odstupi“, kaže se u saopštenju Opere.

     

    Trebalo je da Domingo nastupa na otvaranju sezone u glavnoj ulozi u Verdijevom „Makbetu“. To bi bilo njegovo prvo pojavljivanje u nekoj operskoj kući u SAD od kada je agencija AP objavila da su ga brojne žene optužile za nedolično ponašanje.

     

    Dominga će u svih šest nastupa u Metropolitenu zameniti slavni srpski bariton Željko Lučić.

     

    Pročitajte još: Mini festival etnološkog filma u Narodnom muzeju

     

    Publika u Zrenjaninu imala je priliku da čuje uživo Željka Lučića u julu 2015. godine. On je tada nastupio u prepunoj Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina, na spektakularnom dobrotvornom koncertu pod nazivom „Željko Lučić i prijatelji svome gradu“.

     

    Željko Lučić je rođen 24. februara 1968. u Zrenjaninu. Kao tinejdžer je pevao u zrenjaninskom Mešovitom horu „Josif Marinković“ pod dirigentskom palicom Slobodana Bursaća. Bursać ga je ohrabrio da postane solista i započne studije pevanja kod Doroteje Spasić u Beogradu.

     

    Nakon nekoliko godina učenja, njegova profesorka ga je 1991. godine uputila u operski studio novosadske Muzičke akademije kod čuvene Biserke Cvejić, koja je postala njegov glavni vokalni pedagog i mentor. Već 1993. godine, Željku je ponuđen ugovor u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Godine 1995, odnosno 1997. osvojio je prve nagrade na međunarodnom takmičenju u Bečeju i na „Francisko Vinas“ internacionalnom takmičenju pevača u Barseloni.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Bravo Zeljko! Ponosni smo sto si nase gore list, a tako uspesan i priznat u svetu. Svaka cast!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura