• SAMOSTALNA IZLOŽBA SLIKA BRANISLAVA GIBAUERA

    ZRENJANIN – U ponedeljak, 5. februara, u 19 časova, u Salonu Savremene galerije Zrenjanin otvara se samostalna izložba slika zrenjaninskog umetnika Branislava Gibauera.     Branislav Gibauer rođen je 1948. godine u Zrenjaninu. Diplomirao je na slikarskom odseku Akademije umetnosti u Novom Sadu 1983. godine. Izlagao je na deset samostalnih i na preko pedeset grupnih […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    SAMOSTALNA IZLOŽBA SLIKA BRANISLAVA GIBAUERA

    ZRENJANIN – U ponedeljak, 5. februara, u 19 časova, u Salonu Savremene galerije Zrenjanin otvara se samostalna izložba slika zrenjaninskog umetnika Branislava Gibauera.

     

    branislav-gibauer-staro-brodogradiliste
    Staro brodogradilište

     

    Branislav Gibauer rođen je 1948. godine u Zrenjaninu. Diplomirao je na slikarskom odseku Akademije umetnosti u Novom Sadu 1983. godine. Izlagao je na deset samostalnih i na preko pedeset grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Bavio se pedagoškim radom.

     

    Branislav Gibauer, mnogim generacijama Zrenjaninaca poznat kao dugogodišnji nastavnik likovnog vaspitanja u Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“, koji je svojim osobenim pristupom učenicima uticao na formiranje i razvoj odnosa dece u najranijem uzrastu prema likovnoj kulturi, predstavlja se sugrađanima izložbom slika koje ga prikazuju kao umetnika.

     

    Njegov umetnički opus dobro je poznat publici u Zrenjaninu, ali ovo je prilika da se još jednom podsetimo na njegovu umetnost. Na izložbi je predstavljen opus njegovih slika posvećenih pejzažu i to pejzažu karakterističnom za ovo podneblje, kao i opus po kojem je Gibauer posebno poznat i koji predstavlja kulminaciju njegovog slikarskog rada i kuriozitet za sve poštovaoce njegove umetnosti – aktovi.

     

    Izložba će biti otvorena do 9. februara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura