Kultura Vesti Zrenjanin

Raspisan književni konkurs „Ulaznica“ za neobjavljene priče, pesme i eseje

gradska narodna biblioteka žarko zrenjanin

Časopis „Ulaznica” i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin” u Zrenjaninu raspisali su književni konkurs „Ulaznica 2021” za neobjavljene priče, pesme i eseje.

 

Pravo učešća na konkursu „Ulaznica 2021” imaju svi autori koji pišu na srpskom, hrvatskom, bosanskom i crnogorskom jeziku.

 

PROČITAJTE JOŠ: “Pannonica” iskoristila prelepi ambijent Gradske bašte za snimanje spota

 

Rok za slanje radova je 15. septembar. Radovi se šalju isključivo poštom na adresu: Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin”, Za konkurs Ulaznica 2021, Trg slobode 2, 23000 Zrenjanin, Srbija.

 

Razmatraće se samo radovi koji nisu prethodno objavljeni. Tekst se smatra objavljenim ukoliko se nalazi u knjizi, časopisu ili na internetu pre objavljivanja saopštenja žirija književnog konkursa „Ulaznica 2021”.

 

Pesme, priču ili esej treba potpisati šifrom. Rešenje šifre sa ličnim podacima, adresom, brojem telefona i e-mail adresom autora šalje se u zatvorenoj koverti koja se prilaže uz radove.

 

Moguće je poslati najviše do pet pesama, tri priče i tri eseja, s tim da je otvorena mogućnost konkurisanja u sve tri kategorije.

 

Dužina pojedinačne priče ili eseja ne može da prelazi 10.000 slovnih mesta, uključujući i razmake.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Odluku o nagradama, koje se sastoje od novčanog iznosa, diplome i objavljivanja u posebnom broju časopisa „Ulaznica”, doneće žiri koji će imenovati redakcija časopisa.

 

Proglašenje dobitnika i uručenje nagrada upriličiće se na završnoj svečanosti u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin” u Zrenjaninu 10. decembra, u 19 časova. Tom prilikom biće promovisan novi broj „Ulaznice”. U njemu će biti objavljeni nagrađeni i pohvaljeni radovi.

 

Kontakt za dodatne informacije je +381 23 566 210 ili zrulaznica@gmail.com

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.