• Rajki Grubić nagrada za životno delo, Oliveri Skoko za projekat godine

    Kustoskinje Narodnog muzeja Zrenjanin Rajka Grubić i Olivera Skoko dobile su dva priznanja na svečanoj skupštini Muzejskog društva Srbije.   Rajka Grubić je dobila nagradu za životno delo, dok je nagradu za projekat godine dobila izložba pod nazivom „Merak mi je“ Olivere Skoko.   PROČITAJTE JOŠ: Gradski dečiji hor osvojio specijalnu nagradu na Festivalu dečijih […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Rajki Grubić nagrada za životno delo, Oliveri Skoko za projekat godine

    Kustoskinje Narodnog muzeja Zrenjanin Rajka Grubić i Olivera Skoko dobile su dva priznanja na svečanoj skupštini Muzejskog društva Srbije.

     

    Rajka Grubić je dobila nagradu za životno delo, dok je nagradu za projekat godine dobila izložba pod nazivom „Merak mi je“ Olivere Skoko.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Gradski dečiji hor osvojio specijalnu nagradu na Festivalu dečijih horova

     

    Rajka Grubić u Narodnom muzeju Zrenjanin radi od 1983. godine kao etnolog i iza sebe ima veliki broj stručnih radova, izložbi, projekata, učešća na stručnim skupovima. Autorka je brojnih samostalnih izložbi.

     

    – Srećna sam što sam provela jedan divan radni vek u Narodnom muzeju Zrenjanin i što sam radila sa tri generacije kolega koje sam dočekala i ispratila. Srećna sam i što sam sarađivala sa brojnim kolegama iz drugih muzeja. Volela sam svoj posao, uživala u njemu i rezultati su vidni. Hvala vam na ovoj nagradi – obratila se Rajka Grubić učesnicima svečane skupštine Muzejskog društva Srbije.

     

    olivera skoko
    Olivera Skoko

     

    Olivera Skoko: Velika motivacija za ubuduće

     

    Izložbu „Merak mi je – Hedonizam u delima iz Zbirke likovne umetnosti Narodnog muzeja Zrenjanin“ videlo je preko 3.000 posetilaca tokom dva i po meseca trajanja. Organizovan je i bogat prateći program.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Zaista je velika čast dobiti nagradu koja nosi ime Mihaila Valtrovića i velika odgovornost za sve ono što ću pokušati da u svom radnom veku pružim. Ono što mogu da izdvojim da mi je značilo u radu na ovoj izložbi jeste iskorak iz sopstvenog muzeja i privilegija da budem u kontaktu sa kolegama iz drugih muzeja koji su bili velika pomoć, pored kolega iz mog muzeja. Velika je čast što je komisija prepoznala moj rad. Ovo su trenuci koji mogu da pruže veliku motivaciju za ubuduće – izjavila je Olivera Skoko.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin