• Radovi majstora fotografije biće predstavljeni na izložbi „Moj izbor“

    Izložba fotografija „Moj izbor“ biće otvorena u ponedeljak, 31. januara, u 19 časova, u Savremenoj galeriji Zrenjanin. Izložba će zrenjaninskoj publici biti dostupna do 14. februara.   Na izložbi „Moj izbor“, koju organizuju Savremena galerija Zrenjanin i Fotografski dokumentacioni centar, biće predstavljeni radovi majstora fotografije Tomislava Peterneka, Imrea Saboa, Gorana Kukića, Nina Rakićevića, Željka Sinobada […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Radovi majstora fotografije biće predstavljeni na izložbi „Moj izbor“

    Izložba fotografija „Moj izbor“ biće otvorena u ponedeljak, 31. januara, u 19 časova, u Savremenoj galeriji Zrenjanin. Izložba će zrenjaninskoj publici biti dostupna do 14. februara.

     

    Na izložbi „Moj izbor“, koju organizuju Savremena galerija Zrenjanin i Fotografski dokumentacioni centar, biće predstavljeni radovi majstora fotografije Tomislava Peterneka, Imrea Saboa, Gorana Kukića, Nina Rakićevića, Željka Sinobada i Igora Mandića.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Portal Zrenjaninski i Laguna poklanjaju knjigu “Usamljeni putnik”

     

    – Kako bi rekla Suzan Sontag: „Fotografija je tanak isečak prostora i vremena“. Taj prostor i vreme kroz svoj objektiv zapisali su, po mom mišljenju, fotografi koje sam želela da okupim na jednom mestu, da snagom svojih fotografija, biografija i strašću u svom stvaralaštvu potvrde „svet koji su uhvatili oko sebe i izrazili svet u sebi“ – piše o ovoj izložbi novinarka Mia Medaković.

     

    Bezvremeni stil koji pruža crno-bela fotografija najviše doprinosi odražavanju najvišeg stepena apsolutne realnosti. On u potpunosti zadržava realističnost scena koje su prikazane. U tome je tajna, ali i lepota crno-belog senzibiliteta.

     

    – Kroz ovu izložbu prožeta je prošlost, sadašnjost i budućnost. Mada neki teoretičari govore kako prošlost i budućnost ne postoje i da je sve sadašnjost – sada i ovde. O tome govore ove fotografije – o čoveku, pokretu, ljudskoj snazi, senzualnosti, kontrastu, psihološkom obrtu, nevezano za vremensku odrednicu. One su fotografski, činjenični dokaz, ne samo susret fotografa i događaja, one su potvrda jednog vremena i njegovih junaka – ističe Medaković.

     

    Od „Novogodišnjeg jutra 1961“ Tomislava Peterneka, preko „Quo vadisa“ Imrea Saboa, do „Ribara“ Željka Sinobada, sve su one „memento mori“.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – „Učestvuju u nečijoj smrtnosti, promenljivosti i ranjivosti“, podvukla bi Suzan Sontag, a ja bih dodala za beskraj, za istoriju, za nezaborav – navodi Mia Medaković.

     

    izložba moj izbor

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura