• Putovanje od Beograda do Madrida predstavljeno kroz umetnost

    Izložba „On the Road“, iza koje stoji umetnički par pod nazivom diSTRUKTURA, biće otvorena u Savremenoj galeriji Zrenjanin u ponedeljak, 5. septembra, i trajaće sve do 13. oktobra. Kustoskinja izložbe je Slavica Žarković.   Milica Milićević i Milan Bosnić su diplomirali i magistrirali na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na Odseku za slikarstvo. Od 2005. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Putovanje od Beograda do Madrida predstavljeno kroz umetnost

    Izložba „On the Road“, iza koje stoji umetnički par pod nazivom diSTRUKTURA, biće otvorena u Savremenoj galeriji Zrenjanin u ponedeljak, 5. septembra, i trajaće sve do 13. oktobra. Kustoskinja izložbe je Slavica Žarković.

     

    Milica Milićević i Milan Bosnić su diplomirali i magistrirali na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na Odseku za slikarstvo. Od 2005. rade na zajedničkim projektima kao umetnički par pod nazivom diSTRUKTURA. Mediji u kojima rade su uglavnom fotografija, slika, crtež i video.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Danica Grubački dobitnica nagrade „Marko Živić“ za najbolju mladu glumicu

     

    Njihov rad je predstavljen kako u zemlji tako i u inostranstvu na samostalnim i grupnim izložbama. Samostalno su izlagali u Srbiji, Austriji, Holandiji, Nemačkoj, Češkoj, Sloveniji, Japanu i Finskoj. Radovi im se nalaze u privatnim, javnim i korporativnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu. Tokom proteklih godina učestvovali su u raznim rezidens programima, simpozijumima i radionicama u Španiji, Nemačkoj, Francuskoj, Švajcarskoj, Holandiji, Austriji, Italiji, Sloveniji, Egiptu, Srbiji i Finskoj.

     

    Rad „On the Road“ je započet 2017.

     

    Rad „On the Road“ je započet 2017. prilikom putovanja dvoje umetnika kolima od Beograda do Madrida. Sastoji se iz serije monohromatskih akvarela koji doslovno prate njihov put na potezu od Đenove do Avinjona.

     

    Radovi uključuju i nešto što se u filmskoj industriji naziva sabtajtl. Na taj način, dajući instrukcije kojim putem ići, umetnici takođe sugerišu na šta obratiti pažnju, ukazujući na svoje impresije i osećanja tokom putovanja. Na taj način italijanske i francuske scene postaju pozadina ove ponekad veoma lične naracije koja se kreće od navigacije do ličnog dnevnika/putopisa.

     

    Većina fotografija po kojima su radovi izvedeni je napravljena iz kola u pokretu. U pitanju je ravno 100 akvarela koji prate taj sled.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Realizaciju izložbe omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Grad Zrenjanin.

     

    on the road

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin

    Muškarcu iz Srbije transplantirana pluća u Mađarskoj

    Muškarcu iz Srbije uspešno su o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje transplantirana pluća u bolnici u Budimpešti, gde se trenutno oporavlja od zahvata koji je trajao deset sati, […]