Kultura Vesti Zrenjanin

Publici predstavljeni radovi učenika srednjih škola (Video)

radovi učenika srednjih škola

U organizaciji HPTŠ „Uroš Predić“, Zrenjaninske gimnazije i Kulturnog centra Zrenjanina, u izložbenom salonu Kulturnog centra je otvorena 14. završna izložba radova učenika srednjih škola.

 

U okviru ove, već tradicionalne izložbe, upriličena je i modna revija i predstavljena je kolekcija koju su izradili učenici IV-5 razreda obrazovnog profila modelar odeće HPTŠ „Uroš Predić“. Predstavljeni su i kostimi Stefana Drakulića, učenika II-6 razreda, smera – modelar odeće. Ove kreacije osvojile su prvo mesto na manifestaciji „Chibicon Cospley“.

 

Na otvaranju izložbe nastupio je i Zvonimir Šimičić, učenik V razreda Muzičke škole „Josif Marinković“, koji je na harmonici izveo dve muzičke numere.

 

Pročitajte još: Otvorena izložba fotografija „Čežnja“ autorke Vesne Mijatović (Video)

 

Prisutnima su se obratile Sandra Banjanin, urednica programa vizuelnih umetnosti u Kulturnom centru, kao i Dušanka Đorđević, profesorka likovne kulture. Đorđević je koordinatorka i organizatorka sekcije, koja je započela s radom 2006. godine. Ova sekcija je do sada obuhvatila veliki broj učenika srednjih škola koji, u okviru nje, razvijaju svoje likovne i dizajnerske talente.

 

Pripremu i realizaciju izložbe, osim Dušanke Đorđević, pomogli su mentori učenika: Mira Topličević, Branko Đukić i Ana Stanar, profesori likovne kulture u srednjim školama.

 

Pogledajte video prilog o ovom događaju.

 

Realizacija priloga: Udruženje „Pečat“

– Ankica Dostanić, novinarka

– Dušan Udicki, snimatelj

– Đula Feldeši, montažer

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM