• Promovisana prva „Sofa kulture“ – emisija o kulturnim dešavanjima u gradu

    Promocija prve emisije „Sofa kulture“ i svojevrsnog kulturnog projekta u okviru kojeg se realizuje, održana je danas u Kulturnom centru Zrenjanina.   Prva emisija serijala „Sofa kulture“ urađena je u koprodukciji Kulturnog centra Zrenjanina i udruženja „Pečat“. Autorka emisije je Marijana Vidić, a deo tima su i kamerman Dušan Udicki i montažer Đula Feldeši.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Promovisana prva „Sofa kulture“ – emisija o kulturnim dešavanjima u gradu

    Promocija prve emisije „Sofa kulture“ i svojevrsnog kulturnog projekta u okviru kojeg se realizuje, održana je danas u Kulturnom centru Zrenjanina.

     

    Prva emisija serijala „Sofa kulture“ urađena je u koprodukciji Kulturnog centra Zrenjanina i udruženja „Pečat“. Autorka emisije je Marijana Vidić, a deo tima su i kamerman Dušan Udicki i montažer Đula Feldeši.

     

    U uvodnoj reči, Ankica Dostanić iz Kulturnog centra Zrenjanina je naglasila da u serijalu „Sofa kulture“ o kulturi neće biti reči u pluralu, već će biti govora o samom vrhu umetnosti koja nastaje u našem gradu, o vrhuncu stvaralaštva pojedinaca ili određenih grupa.

     

     

    Autorka emisije Marijana Vidić najavila je projekciju prve polusatne emisije.

     

    – „Sofa kulture“ kao serijal o kulturnim dešavanjima, pojavama i ličnostima, pored standardnih prikaza i praćenja događaja i manifestacija, temeljno će se baviti značajnim ličnostima i umetničkim stvaraocima. Onima koji su ostavili trag na zrenjaninskoj kulturnoj sceni. Ili su ga stvorili na sebi svojstven način kroz složene dimenzije umetničkog stvaralaštva u okviru kojeg su odgonetnuli mnoge aspekte života. Pored toga, u emisji će se predstavljati i zrenjaninski kulturni brendovi. Ali, i mladi umetnici koji su na početku svojih umetničkih karijera – kaže Vidić.

     

    Ona ističe da je tim koji stvara ovaj serijal nošen idejom da Zrenjanin, kao sredina koja je oduvek odisala posebnim, za nekog istančanim za nekog čudnim ukusom, ima šta da pokaže i ima šta da istakne. A, s tim u vezi, i šta da sačuva od zaborava.

     

    – Mi smo svedoci ovog trena i vremena. Ne dozvolimo da ga sutra neko interpretira po svom nahođenju – napominje Vidić.

     

    Pokrovitelj serijala je Grad Zrenjanin, a promociji je prisustvovao i Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina. On je pohvalio napore ekipe koja je krenula u ovaj zahevni poduhvat. Radišić je, takođe, izrazio zadovoljstvo što je prva emisija otvorena inspirativnim razgovorom sa akademskim slikarem Duškom Kirćanskim.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura