• Promocija knjige „Magareće uši“ autorke Olivere Skoko

    Promocija knjige „Magareće uši“, autorke Olivere Skoko, biće održana u sredu, 18. septembra, s početkom u 19 časova, u Baroknoj Sali Skupštine grada Zrenjanina.   Knjiga je objavljena u okviru izdavačke produkcije Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, a na promociji će o romanu, pored autorke, govoriti Milan Bjelogrlić, direktor Gradske narodne biblioteke i Jelena Đorđević […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Promocija knjige „Magareće uši“ autorke Olivere Skoko

    Promocija knjige „Magareće uši“, autorke Olivere Skoko, biće održana u sredu, 18. septembra, s početkom u 19 časova, u Baroknoj Sali Skupštine grada Zrenjanina.

     

    Knjiga je objavljena u okviru izdavačke produkcije Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, a na promociji će o romanu, pored autorke, govoriti Milan Bjelogrlić, direktor Gradske narodne biblioteke i Jelena Đorđević Perc, organizatorka kulturnog programa Biblioteke.

     

    Uz dobru muziku Da BraVe Samba, prisutni će imati priliku da čuju više o procesu nastajanja romana, koliki je udeo autobiografskog, i kakvi su bili prvi utisci sa kojima se autorka susrela.

     

    U romanu se krije lična priča, ali ima i fikcije

    Olivera Skoko ne krije da se u romanu krije veoma lična priča – njena pokojna majka je poslednjih meseci svog života zapisivala nešto nazivajući to knjigom o svom životu. Nedovršeni tekst stajao je netaknut, dok autorka nije rešila da nešto sa njim uradi.

     

    Tako su nastale „Magareće uši“, roman „u dve ruke“.

     

    Olivera Skoko je spisateljica, istoričarka umetnosti i kustoskinja Narodnog muzeja Zrenjanin. Pored ovog romana, objavila je i „Korčulanski đir“ (2015) i „Perast-Amsterdam“ (2004).

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura