• Projekcija filma „Okupirani bioskop“ i razgovor sa autorkom

    Besplatna projekcija filma „Okupirani bioskop“ autorke Senke Domanović, u organizaciji Kulturnog centra Zrenjanina i Kino kluba Zrenjanin, biće održana u petak, 25. januara, u 19 časova. Projekcija se održava u maloj sali Kulturnog centra, a nakon toga sledi razgovor sa autorkom.   Film prati mlade aktiviste i događaje oko okupacije bioskopa „Zvezda“. Različite društvene grupe ujedinile su […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Projekcija filma „Okupirani bioskop“ i razgovor sa autorkom

    Besplatna projekcija filma „Okupirani bioskop“ autorke Senke Domanović, u organizaciji Kulturnog centra Zrenjanina i Kino kluba Zrenjanin, biće održana u petak, 25. januara, u 19 časova. Projekcija se održava u maloj sali Kulturnog centra, a nakon toga sledi razgovor sa autorkom.

     

    Film prati mlade aktiviste i događaje oko okupacije bioskopa „Zvezda“. Različite društvene grupe ujedinile su se sa istom namerom – da menjaju stvarnost u kojoj žive. Međutim, ideje o tome kako bi ta stvarnost trebalo da izgleda nisu bile iste.

     

    Ovaj dugoočekivani dokumentarac premijerno je prikazan na festivalu Beldocs 2018. i jedan je od filmova koji su izazvali najveću pažnju publike tokom prošle godine.

     

    Projekcija filma „Okupirani bioskop“ održava se u sklopu Dana domaćeg filma, koji organizuju DOK Srbija i Filmski centar Srbije. U sklopu ove manifestacije, širom zemlje se održavaju projekcije najboljih savremenih domaćih dokumentaraca.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura