• Projekcija dokumentarnog filma „Priče iz zatvorske ćelije“

    Projekcija dokumentarnog filma „Priče iz zatvorske ćelije“ zakazana je u Kulturnom centru Zrenjanina za nedelju, 11. septembar, u 20 časova.   Nakon projekcije biće upriličen razgovor sa rediteljem i glavnim glumcem. Ulaz je slobodan.   PROČITAJTE JOŠ: Mirović: Postoji simbolička veza između Mihajla Pupina i Željka Lučića   „Priče iz zatvorske ćelije“ je mađarsko-englesko-hrvatski dokumentarac […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Projekcija dokumentarnog filma „Priče iz zatvorske ćelije“

    Projekcija dokumentarnog filma „Priče iz zatvorske ćelije“ zakazana je u Kulturnom centru Zrenjanina za nedelju, 11. septembar, u 20 časova.

     

    Nakon projekcije biće upriličen razgovor sa rediteljem i glavnim glumcem. Ulaz je slobodan.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Mirović: Postoji simbolička veza između Mihajla Pupina i Željka Lučića

     

    „Priče iz zatvorske ćelije“ je mađarsko-englesko-hrvatski dokumentarac reditelja i scenariste Ábela Viskyja, koji istražuje odnos između očeva u zatvoru i njihove dece koja ostaju kod kuće.

     

    Očevi na izdržavanju kazne pišu bajke, na osnovu kojih se snimaju bajkoviti filmovi – u kojima glume sebe i svoju decu kod kuće. Tokom zajedničkog kreativnog procesa koji uokviruje film, vidimo paralelne živote zatvorenika i njihovih porodica i razvoj njihovih teško izvodljivih odnosa.

     

    Zahvaljujući današnjoj filmskoj tehnologiji, u kreiranim bajkama, otac i dete mogu da se sretnu u magičnom, slobodno prilagodljivom svetu, prelazeći granice opipljive stvarnosti. Pitanje je, međutim, da li iskustvo susreta u fikciji može stvarno uticati na ove vrlo striktno ograničene, komplikovane odnose. Može li bliskost stvorena u svetu fantazije postati stvarna, ili je zaglavljena na nivou neke veštački stvorene iluzije?

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Film traje 83 minuta i titlovan je na srpski jezik.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura