Kultura Vesti Zrenjanin

Programi Kulturnog centra za vreme manifestacije “Noć muzeja”

noć muzeja

Dve izložbe – „Art Kvadrat Srbija 2019“, i „Drugi grad“, spremio je Kulturni centar Zrenjanina za manifestaciju „Noć muzeja“.

 

U okviru današnje manifestacije „Noć muzeja“, u Kulturnom centru Zrenjanina publika će imati priliku da pogleda međunarodnu putujuću izložbu „Art Kvadrat Srbija 2019“. Ova izložba otvorena je u petak, 10. maja. U „Noći muzeja“, pored celodnevnog uobičajenog izlaganja, biće otvorena do ponoći. U okviru postavke izloženi su radovi 42 autora. Ono po čemu je ova izložba osobena je činjenica da radove ocenjuje publika. Pored autora iz Srbije, izloženi su i radovi autora iz Holandije, Hrvatske i Izraela.

 

noć muzeja

 

Izložba „Drugi grad“ nastala je u saradnji Odseka za umetnost i dizajn, Centra za Scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju (SCEN) – Departmana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Kulturnog centra Zrenjanina i kluba „Alternativa“. Posvećena je istraživanju ambijentalnih prostora Zrenjanina na desnoj obali reke Begej, između dva mosta. Ovi prostori osvojeni su i zamišljeni kroz individualne priče studenata.

 

Različitim scenskim prostornim intervencijama i akcijama, studenti treće godine Scenske arhitekture, tehnike i dizajna, šetnjom pored reke, vodiće publiku kroz zamišljeni drugi grad Zrenjanin i njegove uzbudljive imaginarne prostore.

 

Postavka će biti na desnoj obali Begeja od 20 do 22 časa.

 

Autor prateće fotografije događaja je Karl Mičkei.

 

Pročitajte još i ovo:

 

Program Narodnog muzeja Zrenjanin u Evropskoj noći muzeja

 

Podeli članak
sinovoz
FAM