Kultura YTOP

PROGLAŠENI POBEDNICI KONKURSA „SREMČEVI DANI“

ELEMIR – U Elemiru je sinoć započela 12. po redu dvodnevna manifestacija „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“, uz bogat kulturno – zabavni program.

 

 

Centralni događaj, kao i svake godine, bilo je proglašenje dobitnika nagrade književnog konkursa „Sremčevi dani“, a ove godine žiriju je dostavljeno više od 160 autorskih radova, satirične proze i poezije.

 

Žiri u sastavu Uglješa Šajtinac, Srđan Tešin i Jelena Blanuša odlučio je da se za najbolju priču proglasi ciklus pesama „Andromeda iz susjedstva“ Monike Herceg, iz Petrinje, Hrvatska. Ona iz opravdanih razloga nije prisustvovala dodeli nagrade, ali je obećala da će iduće godine biti gost na manifestaciji „Bal u Elemiru“.

 

Druga nagrada dodeljena je Dimitriju Bukviću iz Beograda, za priču „In memoriam“, a treća Jeleni Marinkov iz Kikinde, za priču „Prase kolju“.

 

Pohvaljeni su i radovi Ivana Miljkovića iz Vrnjačke Banje, Periše Armuša Belog iz Beograda, Vladimira Bulatovića iz Beograda i Danijele Vasiljević iz Smederevske Palanke.

 

– Ove godine imali smo više od 150 autora koji su učestvovali na konkursu, od kojih su neki poslali više radova i vratila nam se masovnost učesnika kao iz najboljih dana konkursa – naglasio je predsednik žirija Uglješa Šajtinac.

 

sremčevi dani

 

Proglašenju pobednika konkursa prethodilo je književno veče pesnika Simona Grabovca, i predstavljanje njegove zbirke poezije „Loža“, u organizaciji Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa.

 

Manifestaciju je, inače, otvorio zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, a prve večeri otvorena je i izložba rukotvorina ženskih udruženja iz Elemira, dok je na centralnoj bini organizovan maskenbal za najmlađe, a zatim nastup grupe „Leksington bend“.

 

Poseta na manifestaciji bila je odlična, posebno imajući u vidu činjenicu da je kratkotrajno nevreme zapretilo obustavljanjem programa na otvorenom prostoru.

Podeli članak
sinovoz
FAM