• Proglašeni laureati književne nagrade „Stevan Sremac“

    Žiri za dodelu književne nagrade „Stevan Sremac“, za najbolja humoristično-satirična ostvarenja, jednoglasno je odlučio da prvu nagradu dodeli Popu D. Đurđevu iz Novog Sada za kolekciju kratkih priča „Dekamoron iliti deset debilnih priča“.   Druga nagrada pripala je aforističarki Bojani Dančetović iz Beograda, dok je treću nagradu osvojio pesnik Uroš Pavlov iz Novog Sada.   PROČITAJTE JOŠ: Dario Mihaljević osvojio prvu nagradu na internacionalnom festivalu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Proglašeni laureati književne nagrade „Stevan Sremac“

    Žiri za dodelu književne nagrade „Stevan Sremac“, za najbolja humoristično-satirična ostvarenja, jednoglasno je odlučio da prvu nagradu dodeli Popu D. Đurđevu iz Novog Sada za kolekciju kratkih priča „Dekamoron iliti deset debilnih priča“.

     

    Druga nagrada pripala je aforističarki Bojani Dančetović iz Beograda, dok je treću nagradu osvojio pesnik Uroš Pavlov iz Novog Sada.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dario Mihaljević osvojio prvu nagradu na internacionalnom festivalu harmonike

     

    Žiri je odlučio da pohvali priče „Izuzetno prilagodljiva vrsta čija se brojnost povećava“ Dragane Mokan iz Beograda, „Pričaj sa mnom“ Tihane Tice iz Beograda i „Dežurni krivci“ Dragana Vasića iz Kikinde.

     

    Žiri nagrade „Stevan Sremac – Bal u Elemiru“ je radio u sastavu Uglješa Šajtinac (predsednik), Jelena Blanuša i Srđan V. Tešin.

     

    Konkurs za nagradu je realizovan u saradnji Mesne zajednice Elemir i Banatskog kulturnog centra, a u okviru manifestacije „Sremčevi dani – Bal u Elemiru 2023“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Specijalna projekcija filma „Pod zvezdama“ uz degustaciju vrhunskih sireva

     

    Nagrade će laureatima biti uručene 1. jula, od 19 časova, u Mesnoj zajednici u Elemiru. Iste večeri, pored dodele nagrada, održaće se i književno veče – portret pesnika Nenada Šaponje. Na književnoj večeri učestvuju autor, dr Zoran Đerić, Sonja Damjanović i Radovan Vlahović.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura