• PROGLAŠEN DOBITNIK NAGRADE FONDA „TODOR MANOJLOVIĆ“

    BEOGRAD – Sava Damjanov, pisac, esejista i profesor književnosti iz Novog Sada, dobitnik je nagrade Fonda „Todor Manojlović“ za umetnički senzibilitet za 2017. godinu.     Odluku o dobitniku doneo je Upravni odbor Fonda u sastavu: Nenad Šaponja, predsednik, Gojko Tešić, Vasa Pavković i Petar Arbutina.   Sava Damjanov (Novi Sad, 1956) svakako je jedan […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PROGLAŠEN DOBITNIK NAGRADE FONDA „TODOR MANOJLOVIĆ“

    BEOGRADSava Damjanov, pisac, esejista i profesor književnosti iz Novog Sada, dobitnik je nagrade Fonda „Todor Manojlović“ za umetnički senzibilitet za 2017. godinu.

     

    Knjige

     

    Odluku o dobitniku doneo je Upravni odbor Fonda u sastavu: Nenad Šaponja, predsednik, Gojko Tešić, Vasa Pavković i Petar Arbutina.

     

    Sava Damjanov (Novi Sad, 1956) svakako je jedan od najznačajnijih savremenih srpskih autora koji je moderan umetnički senzibilitet i težnju za prevrednovanjem i reinterpretacijom srpske književne tradicije jednako pokazivao, kako u stvaralačkom proznom, tako i u naučno-esejističkom opusu, stoji u obrazloženju Upravnog odbora.

     

    Ovu nagradu dodeljuje Fond „Todor Manojlović“ koji funkcioniše pri Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura