• PREMIJERNO PRIKAZAN FILM O MILUTINU MILANKOVIĆU

    ZRENJANIN – Domaća premijera dokumentarno – igranog filma „Milutin Milanković – neispričana priča“, o jednom od najvećih srpskih naučnika, održana je sinoć u bioskopu CineStar, u Aviv Parku Zrenjanin. Filmskoj projekciji prisustvovali su pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, dekanka Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ Dragica Radosav, pokrajinski poslanik Darko Bađok, direktor CineStar-a za Srbiju Zoran Savić, predstavnici […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PREMIJERNO PRIKAZAN FILM O MILUTINU MILANKOVIĆU

    ZRENJANIN – Domaća premijera dokumentarno – igranog filma „Milutin Milanković – neispričana priča“, o jednom od najvećih srpskih naučnika, održana je sinoć u bioskopu CineStar, u Aviv Parku Zrenjanin.

    milutin-milankovic-film

    Filmskoj projekciji prisustvovali su pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, dekanka Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ Dragica Radosav, pokrajinski poslanik Darko Bađok, direktor CineStar-a za Srbiju Zoran Savić, predstavnici Aviv Parka, kao i članovi Udruženja „Milutin Milanković“.

    – Milutin Milanković je jedan od tri velikana srpske nauke, pored Nikole Tesle i Mihajla Pupina. Za Milankovića, međutim, šira javnost dosta dugo nije znala i zato smo osnovali udruženje kako bismo popularisali njegov lik i delo. To smo uradili pisanjem knjiga, izradom video materijala, organizovanjem izložbi i popularnih predavanja – kazao je predsednik Udruženja „Milutin Milanković“ Slavko Maksimović

    Na pitanje zašto je srpska premijera filma „Milutin Milanković – neispričana priča“ organizovana baš u Zrenjaninu, u okviru manifestacije „Dani Milutina Milankovića“, koja se do 11. decembra održava u ovdašnjem Aviv Parku, Maksimović odgovara da je Zrenjanin grad koji je, posle Beograda, najviše pažnje posvetio našem proslavljenom naučniku.

    – Kod vas ima mnogo poštovalaca Milankovićevog lika i dela, postoji i Astronomsko društvo „Milutin Milanković“, zatim Društvo fizičara, udruženje nastavnika prirodnih nauka… Zato nije bilo dileme kada smo se opredeljivali gde ćemo organizovati premijeru filma – rekao je Maksimović i dodao da će film biti prikazan i u Dalju, rodnom mestu Milankovića.

    milutin-milankovic-film

    Na pitanje otkud fim o Milutinu Milankoviću na repertoaru bioskopa CineStar, u kojem se prikazuju najpoznatiji holivudski blokbasteri, direktor CineStar-a za Srbiju Zoran Savić odgovara da je ideja potekla od Aviv Parka, sa kojim ovaj bioskop ima odličnu saradnju na svim poljima.

    – Svidela nam se ideja da jedan film prvo prikažemo u Zrenjaninu, a ne u Beogradu ili u Novom Sadu. A želja nam je i da se odužimo jednom velikom naučniku, kao i da u poplavi loših vesti ohrabrimo đake i da im pokažemo da se i u teškim vremenima može postati veliki naučnik, kao što je to bio slučaj sa Milutinom Milankovićem – napomenuo je Savić i dodao da će oko 400 đaka iz zrenjaninskih škola videti ovo ostvarenje.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Bravo za prikazivanje filma o Milutinu Milankovicu !!! Kad bih se ja pitala a ne pitam se, njegovu knjigu Kroz vasionu i vekove bi trebalo ukljuciti u lektiru ! Kako ?

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura