Kultura YTOP

PREDSTAVLJENA KNJIGA “OSTRVO MONSTRUM” (VIDEO)

ZRENJANIN – Produkcijska kuća Digital style iz Zrenjanina i portal zrenjaninski.com u narednom periodu objavljivaće video priloge u okviru projekta “Kult plus”.

 

 

U Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu održana je promocija knjige Vuksana Kneževića “Ostrvo monstrum” u izdanju Zavoda za udžbenike, Službenog glasnika i Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin”.

 

“Ostrvo monstrum” je trilogijska sinteza autorovog iskustva kao najmlađeg osuđenika koji je na ovom ukletom mestu podvrgnut strahotama postrevolucionarnog terora i njegovih istraživanja moralnih bezdana u koji su propadale duše potkazivača, klevetnika i dželata. Trilogija zahvata sve strane društvene groznice Titovog progona neistomišljenika, ali još više apsurdna stradanja nevinih ljudi i fantastične konstrukcije spletki kojima ih je opkoljavao pauk tiranide.

 

Čitajući “Ostrvo monstrum” shvatamo da autor nije pristao na lakši put zaborava.
Iskustvo koje je proživeo u svojim zatočeničkim danima i kao obeleženi unutrašnji izgnanik mnogo vremena kasnije, moralo je da se po nalogu savesti pretoči u upozorenje o tome kakve podzemne sile vrebaju svoje istorijske prilike.

 

Više o tome u prilogu koji smo pripremili za vas.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM