• Predrag Lojanica izlaže u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina

    Samostalna izložba „Sećanja“, čiji je autor Predrag Lojanica, biće otvorena u petak, 18. novembra, u 19 časova, u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina, koja se nalazi u zgradi Narodnog muzeja. Postavku čini devet slika i desetak tabli sa crtežima.   Izložba će trajati do 1. decembra, a do tada će umetnik voditi dve likovne radionice, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Predrag Lojanica izlaže u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina

    Samostalna izložba „Sećanja“, čiji je autor Predrag Lojanica, biće otvorena u petak, 18. novembra, u 19 časova, u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina, koja se nalazi u zgradi Narodnog muzeja. Postavku čini devet slika i desetak tabli sa crtežima.

     

    Izložba će trajati do 1. decembra, a do tada će umetnik voditi dve likovne radionice, namenjene odraslim građanima. Radionice će se održati 19. i 26. novembra, od 19 do 21 čas.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninski pasaži – rugla u samom srcu grada (Foto)

     

    – Ispalo je tako da kompletnu izložbu, sa slikama, crtežima, video radovima, kao i samim pisanim doktorskim radom, nikada nisam izlagao u jednoj galeriji. Uvek je to bilo u segmentima: na izložbi u Beogradu nije bilo pisanog rada, na izložbi na Bagljašu bile su samo slike, kao i u Nemačkoj. U Narodnom muzeju u Leskovcu bili su crteži i video radovi, u Inđiji slike i crteži, u Kosovskoj Mitrovici slike, crteži i pisani rad – izjavio je Predrag Lojanica.

     

    Autor izložbe je rođen 1973. u Tomaševcu. Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu završio je 2003. u klasi profesora Čedomira Vasića. Magistrirao je 2007. sa temom „Portret čoveka“, kod istog profesora.

     

    Doktorsko-umetnički projekat „U manastiru – slike, crteži, video radovi“ odbranio je 2014. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, kod mentorke profesorke Anđelke Bojović.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Ovo mu je sedamnaesta samostalna izložba. Učestvovao je na pedesetak grupnih izložbi, nekoliko likovnih kolonija i pet rezidencijalnih boravaka u inostranstvu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura