• PREDEO ISPUNJEN TIŠINOM: Izložba grafika umetnika Matije Rajkovića

    U petak, 5. jula, u Kulturnom centru Zrenjanina, biće otvorena izložba grafika čiji je autor likovni umetnik Matija Rajković. Otvaranje izložbe je u 19 časova.   Matija Rajković je rođen 1980. u Beogradu. Diplomirao je na slikarskom odseku Akademije umetnosti u Novom Sadu 2003. u klasi profesora Jovana Rakidžića. Postdiplomske studije završio je na istom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PREDEO ISPUNJEN TIŠINOM: Izložba grafika umetnika Matije Rajkovića

    U petak, 5. jula, u Kulturnom centru Zrenjanina, biće otvorena izložba grafika čiji je autor likovni umetnik Matija Rajković. Otvaranje izložbe je u 19 časova.

     

    Matija Rajković je rođen 1980. u Beogradu. Diplomirao je na slikarskom odseku Akademije umetnosti u Novom Sadu 2003. u klasi profesora Jovana Rakidžića. Postdiplomske studije završio je na istom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu 2009. u klasi profesora Čedomira Vasića. Član je ULUS–a od 2005. i ULUK – Kruševac od 2011. (jedan je od osnivača). Izlagao je od 1999. do sad 33 puta samostalno i 120 puta grupno. Predaje na Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače u Kruševcu od 2010. Živi i stvara na relaciji Kruševac – Beograd.

     

    Pročitajte još: Srebrni novac rimskih imperatora biće izložen u Narodnom muzeju

     

    Digitalne grafike Matije Rajkovića nastale su od niza fotografija na kojima su dokumentovani različiti tragovi grafita i plakata, pisanja i lepljenja, korozije i vremena na metalnim površinama ograda gradilišta. Okom i kamerom pronađene i zabeležene različite teksture postale su potencijal za eksperimentisanje i otkrivanje novih i neočekivanih mogućnosti u polju digitalne tehnologije, izvor inspiracije za stvaranje jedne serije radova sa temama iz svakodnevnog života.

     

    Izložba će obuhvatiti izbor dvadesetak radova nastalih u poslednje dve godine.

     

    Postavka će biti otvorena do 1.  avgusta.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura