• „Praznične horske čarolije“ ozvaničile početak jedne izuzetno lepe akcije (Foto)

    U četvrtak uveče je u Kulturnom centru Zrenjanina održan promotivni koncert Horskog festivala „Slobodan Bursać“ pod nazivom „Praznične horske čarolije“. Njime je zvanično započela i nova akcija namenjena najmlađima.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „Praznične horske čarolije“ ozvaničile početak jedne izuzetno lepe akcije (Foto)
    Foto: Kulturni centar Zrenjanina

     

    Horski festival je, naime, pokrenuo akciju izgradnje prvog muzičkog dečijeg igrališta u gradu. Na igralištu će se, pored penjalica i ljuljaški, naći i adaptirani muzički instrumenti koji su edukativnog i zabavnog karaktera.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Slave peti rođendan: Novogodišnji koncert Zrenjaninskog kamernog hora

     

    „Akcija će se nastaviti i u okviru organizacije niza predviđenih promotivnih koncerata i tokom trajanja horskog festivala u junu sledeće godine. To činimo u nadi da ćemo uz pomoć prikupljenih sredstava i donacija kompanija doći do željenog rezultata“, poručuju iz Horskog festivala „Slobodan Bursać“.

     

     

    Na božićno-novogodišnjem koncertu „Praznične horske čarolije“ nastupili su udruženi horovi vrtića „Vila“ i „Crvenkapa“ i Kreativna radionica „Iskrice“ – NVO Centar, kojima su dirigovale vaspitačice Tatjana Jovanić i Tihana Vlajkov, zatim Hor muzičkog zabavišta „Sanjalice“ udruženja „Kolegijum“, sa dirigentkinjom Sanjom Popović, kao i Dečiji hor Udruženja Slovenaca „Planika“, čija je dirigentkinja Daniela Avram.

     

    Nastupili su i Dečiji hor „Prepodobni Rafailo Banatski“, sa dirigentkinjom Milicom Nenin, i Gradski dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina, čija je dirigentkinja Senka Milisavljević.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Ovim koncertom je ujedno najavljen naredni Horski festival „Slobodan Bursać“.

     

    „Organizacijom koncerta i u duhu praznika zajednički smo pokrenuli još jednu lepu muzičku priču u našem gradu“, poručuju organizatori.

     

    Zimski umetnički festival u Lukićevu: Približavanje umetnosti deci i mladima

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura