• Pozorište „Jovica Jelić“ od mogućih devet osvojilo pet prvih nagrada

    Na nedavno završenom 50. Festivalu dramskih amatera sela Srbije FEDRAS, koji se tradicionalno održava u Malom Crniću, Amatersko pozorište „Jovica Jelić“ iz Banatskog Karađorđeva je od mogućih devet osvojilo pet prvih nagrada.   Stručni žiri je, inače, za festival odabrao 11 predstava, a pozorište „Jovica Jelić“ je učestvovalo sa predstavom „Stid“.   Ovaj pozorišni komad […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pozorište „Jovica Jelić“ od mogućih devet osvojilo pet prvih nagrada

    Na nedavno završenom 50. Festivalu dramskih amatera sela Srbije FEDRAS, koji se tradicionalno održava u Malom Crniću, Amatersko pozorište „Jovica Jelić“ iz Banatskog Karađorđeva je od mogućih devet osvojilo pet prvih nagrada.

     

    Stručni žiri je, inače, za festival odabrao 11 predstava, a pozorište „Jovica Jelić“ je učestvovalo sa predstavom „Stid“.

     

    Ovaj pozorišni komad je dobio nagradu za najbolju predstavu na festivalu, a nagrađen je i njen reditelj Milan Martinović.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dragana Kojičić predstavila svoj rad na Bijenalu arhitekture u Veneciji

     

    Glumac Goran Budisavljević je dobio nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu i praktično poneo titulu najboljeg amaterskog glumca u Srbiji. Prvu nagradu za epizodnu ulogu dobila je glumica Gordana Galović, a nagradu za scenografiju Jelena Banović.

     

    – Ponosni smo i srećni i nagrade nam mnogo znače u našem daljem radu. Jer, pozorište je potpuno amatersko, a mislim da je predstava „Stid“ bila jedina na festivalu koja nije koštala ništa – kaže za portal zrenjaninski.com reditelj Milan Martinović.

     

    Sezona u karađorđevačkom pozorištu uveliko je počela. Igranje predstava i dalje, nažalost, diktira virus.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Otvorili smo sezonu baš predstavom „Stid“ i onda naredne dve nedelje, zbog epidemiološke situacije, nismo mogli da je igramo. Nadamo se da će u nedelju biti sve u redu i da ćemo se naći pred publikom. Mi smo se zaželeli publike, a i ona nas – zaključuje Martinović.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura