• PORTAL ZRENJANINSKI.COM I LAGUNA NAGRAĐUJU I OVE SUBOTE

    Portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ove subote vam poklanjaju knjigu „Bog mi je svedok“ autora Makisa Citasa. Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše na vašu Fejsbuk stranicu, pod opcijom „javno“ (public). Imena dvoje dobitnika objavićemo sutra […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PORTAL ZRENJANINSKI.COM I LAGUNA NAGRAĐUJU I OVE SUBOTE

    bog-mi-je-svedokPortal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ove subote vam poklanjaju knjigu „Bog mi je svedok“ autora Makisa Citasa.

    Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše na vašu Fejsbuk stranicu, pod opcijom „javno“ (public). Imena dvoje dobitnika objavićemo sutra na našoj Fejsbuk stranici.

    Makis Citas, dobitnik Evropske nagrade za književnost 2013. godine, napisao je duhovitu i dirljivu priču o protivrečnostima savremenog grčkog društva, viđenu očima jednog pedesetogodišnjaka.

    Junak ovog romana Hrisovaladis, razapet je između provincije i prestonice, Grčke i Evrope, sebe i okruženja, profanog i sakralnog. Suočen sa nezaposlenošću i nemaštinom, bolešću i izdajom, kako žena i poslodavaca, tako i svojih najbližih, on ipak korača podignute glave u nameri da savlada talase nadolazeće krize: ekonomske, zdravstvene i moralne. Njegov neprekinuti monolog priziva u sećanje ceo život, od detinjstva do zrelih godina, naizmenično jezikom provincijalca i građanina. On se humorom i snovima brani od stvarnosti u kojoj mu je sve tešnje. On je Don Kihot koji traga za svojom Dulčinejom, Prometej naših dana koji žudi da postane Svetogorac…

    Makis Citas (1971, Janica), grčki pisac. Studirao je žurnalistiku u Solunu i radio kao novinar na radiju. Objavio je zbirku priča „Pati iz Petrule“ (1996), ilustrovanu knjigu za odrasle i šesnaest knjiga za decu. Njegove kratke priče su prevedene na nemački, španski, engleski, hebrejski, švedski i finski jezik. Roman „Bog mi je svedok“ (2013), za koji je dobio Nagradu EU za književnost, njegov je prvi roman i preveden je na deset jezika. Živi u Atini i radi kao direktor književnog časopisa Diastixo.

    Knjigu „Bog mi je svedok“ možete naći u prodaji u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs Knjižara “Laguna” nalazi se u Aviv Parku Zrenjanin. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura