• Ponovo objavljena knjiga o Đuri Jakšiću autora Vladimira Milankova

    Ponovo je objavljena knjiga o Đuri Jakšiću, autora Vladimira Milankova. Nju toplo preporučuje direktor Kulturnog centra u Srpskoj Crnji Rodoljub Boškić. Knjiga se, inače, zove „Đura Jakšić u pričama i anegdotama“.   – Knjiga koja je ponovo pred nama vredna je vaše pažnje, bilo da je čitate prvi put, ili ste imali prethodno izdanje. Možda […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ponovo objavljena knjiga o Đuri Jakšiću autora Vladimira Milankova

    Ponovo je objavljena knjiga o Đuri Jakšiću, autora Vladimira Milankova. Nju toplo preporučuje direktor Kulturnog centra u Srpskoj Crnji Rodoljub Boškić. Knjiga se, inače, zove „Đura Jakšić u pričama i anegdotama“.

     

    – Knjiga koja je ponovo pred nama vredna je vaše pažnje, bilo da je čitate prvi put, ili ste imali prethodno izdanje. Možda ste i neke od ovih priča slušali u kakvom veselom društvu, kada se povela reč o Đuri Jakšiću. Reč je o ponovnom objavljivanju knjige Vladimira Milankova, koju imamo razlog da nanovo iščitamo – kaže Boškić.

     

    On napominje da će to za jedne biti podsetnik na protekla vremena, za druge hronologija Đurinog života. Za treće, to će biti zbirka, ne nužno istinitih, anegdota kojima će izmamiti osmehe sagovornika.

     

    – Po meni, to je izvor stavova iz života i o životu jednog duhovitog čoveka. On se od darovitog, ali buntovnog, mladića razvija u vanserijskog pisca i slikara. Uvek je bio na tankoj liniji između realnog i mogućeg – ističe Boškić.

     

    On naglašava da je obilje, mahom kraćih tekstova, predstavljeno u izvornom obliku, Baš onako kako su bili zapisani, zapamćeni ili ispripovedani od kakvog, onovremenskog, hroničara ili šaljivdžije. Stoga ovu knjigu možemo čitati kao zbirku zasebnih priča, vezanih za neki konkretan događaj ili susret.

     

    – Zahvaljujući knjizi koja se nalazi pred vama, i predanosti autora, možemo sagledati život i delo Đure Jakšića iz jednog sasvim novog ugla – zaključuje Boškić.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura