• POČINJE 41. „PESNIČKA ŠTAFETA“

    Svih ovih godina najbolji pesnici za decu bili su gosti – voditelji manifestacije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    POČINJE 41. „PESNIČKA ŠTAFETA“

    ZRENJANIN – U periodu od 11. do 22. aprila biće održana 42. manifestacija za decu „Pesnička štafeta“, najavila je Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“.

    Dejan Aleksić
    Dejan Aleksić

    Ovogodišnju, 41. po redu manifestaciju, vodiće jedan od najznačajnijih knjižvnika i stvaralaca za decu mlađe generacije Dejan Aleksić.

    Aleksić i zrenjaninski bibliotekari obići će 60 škola na području srednjeg Banata i opštine Titel. Uz druženje sa osnovcima i odabir najboljih poetskih radova, Aleksić će predstaviti svoju knjigu „Bajke plene i sa scene“ koju je Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ objavila povodom ovogodišnje „Pesničke štafete“, a ilustrovala ju je Ana Petrović.

    Manifestacija će trajati do 22. aprila, kada će, u 11 časova, biti upriličena velika završna svečanost u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. 

    Biblioteka i brojni prjatelji manifestacije pripremli su i ove godine vredne nagrade za najuspešnije mlade pesnike.

    Uz „Zmajeve dečje igre“, „Pesnička štafeta“ ubraja se u manifestacije za decu sa najdužom tradicijom u Srbiji. Od prve „Pesničke štafete“ koja je održana 1975. godine, u kontinuitetu, najbolji pesnici za decu bili su gosti – voditelji manifestacije: Desanka Maksimović, Mira Alečković, Ljubivoje Ršumović, Dobrica Erić, Vesna Aleksić, Mošo Odalović, Raša Popov, Duško Trifunović, Dragan Lukić, Pero Zubac, Igor Kolarov, Dejan Aleksić, Branko Stevanović, Jasminka Petrović…

    Primarna ideja manifestacije jeste razvoj kreativnosti u oblasti pisanog stvaralaštva kroz neformalno druženje i razgovor. Cilj nije samo otkrivanje mladih talenata, već i istrajavanje na razvoju navike čitanja i približavanje pisane reči deci, u nadi da se formiraju generacije koje će postati njeni ljubitelji i poštovaoci.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura