• PESNIČKO VEČE MATIJE BEĆKOVIĆA

    Publika aplauzima odlagala kraj druženja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PESNIČKO VEČE MATIJE BEĆKOVIĆA

    ZRENJANIN – Predivno pesničko veče u Zrenjaninu, maestralni Matija Bećković i razgaljena publika, koja je ovacijama i dočekala i ispratila srpskog velikana. I obećanje direktora Gradske narodne biblioteke Milana Bjelogrlića da na Matijin sledeći dolazak u Zrenjanin nećemo čekati tri godine, kao ovaj put.

    Matija Bećković i Milan Bjelogrlić
    Matija Bećković i Milan Bjelogrlić

    Bjelogrlić je, kao  uvodničar, opravdano malo govorio o Bećkovićevom pesništvu, jer je zrenjaninska publika više nego upućena u stvaralaštvo velikog pesnika, ali je umešno nalazio „opravdanja“ zbog čega je Zrenjanin bogomdan grad da ugosti i posluša Matiju.

    A, Matija, kao Matija, samo peva i peva… Bilo je tu i nostalgične Vere Pavlodoljske i Veljeg dubokog i puteva koji vode do njega i od njega, i Kosova i Lazara, ali i novih pesama, kroz koje sarkastično provlači duh Fejsbuk moderne. Jer Matija je, kako reče Bjeloglić, onaj genije koji je spojio prohujale vekove i ovu turbo – internet današnjicu.

    Veče je proletelo kao u transu, i za publiku i za pesnika. Za kraj, koji je u dva, tri navrata, Matija najavljivao, pa „nateran“ frenetičnim aplauzima odlagao uz opasku – sami ste krivi, Bećković je ostavio poučni „Nož“, i nadu da ćemo ga u našem gradu ponovo slušati, na obostrano zadovoljstvo.

    Prepuna pozorišna sala
    Prepuna pozorišna sala

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura