• PESNIČKI MARATON „DRŽAVLJANA“ PESNIČKE REPUBLIKE

    ZRENJANIN – Banatski kulturni centar (BKC) iz Novog Miloševa, povodom prve godišnjice osnivanja „Pesničke republike“, 25. novembra, od 12 časova, u BKC organizuje pesnički maraton svojih „državljana“ i onih koji to žele da postanu.     -BKC dodeljuje i Gramatu „Pesničke republike“, za najbolju knjigu koja je objavljena u poslednjih pola veka, a koja nije […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PESNIČKI MARATON „DRŽAVLJANA“ PESNIČKE REPUBLIKE

    ZRENJANIN – Banatski kulturni centar (BKC) iz Novog Miloševa, povodom prve godišnjice osnivanja „Pesničke republike“, 25. novembra, od 12 časova, u BKC organizuje pesnički maraton svojih „državljana“ i onih koji to žele da postanu.

     

    pesnicka-republika

     

    -BKC dodeljuje i Gramatu „Pesničke republike“, za najbolju knjigu koja je objavljena u poslednjih pola veka, a koja nije dobila neku od velikih i relevantnih nagrada – najavljuje direktor BKC u Novom Miloševu Radovan Vlahović.

     

    On je zainteresovanima uputio poziv da se prijave za učešće na pesničkom okupljanju.

     

    – Svi zainteresovani pesnici, državljani „Pesničke republike“, kao i svi oni koji to žele da postanu, treba da pošalju po jednu svoju pesmu, čime se prijavljuju za učešće na pesničkom maratonu 25. novembra. Za učešće je potrebno unapred poslati jednu pesmu na maternjem jeziku na i-mejl: pesnickarepublika@gmail.com do 20. novembra – napominje Vlahović.

     

    Uz pesmu treba poslati i kontakt podatke a slanjem pesme autor potvrđuje svoj dolazak na pesnički maraton. Pesme onih autora koji budu prisutni na maratonu, biće objavljene u zajedničkom zborniku, koji će autor dobiti na poklon na predstojećem 9. Evropskom fejsbuk pesničkom festivalu u Novom Sadu, marta 2018. godine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura