• PALESTINSKI ANSAMBL FUNONYAT NASTUPA NA TRGU

    ZRENJANIN – U četvrtak, 3. avgusta, u 20 časova, na Trgu slobode u Zrenjaninu, biće održan koncert palestinskog ansambla „Funonyat“.     Funonyat trupa osnovana je 2002. godine u gradu Ramali, trudom grupe entuzijasta i obećavajućih mladića i devojaka, a 2009. postala je zvanična i poznata kao Funonyat folklorno društvo.   Od svog nastanka Funonyat […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PALESTINSKI ANSAMBL FUNONYAT NASTUPA NA TRGU

    ZRENJANIN – U četvrtak, 3. avgusta, u 20 časova, na Trgu slobode u Zrenjaninu, biće održan koncert palestinskog ansambla „Funonyat“.

     

    funonyat

     

    Funonyat trupa osnovana je 2002. godine u gradu Ramali, trudom grupe entuzijasta i obećavajućih mladića i devojaka, a 2009. postala je zvanična i poznata kao Funonyat folklorno društvo.

     

    Od svog nastanka Funonyat pokušava da spoji tradiciju i moderno, kroz kombinovanje pevanja, igranja i Dapkeh (vrsta plesa). Inspirisana palestinskim folklorom i dodavanjem modernog, trupa uspeva da izrazi duh folklora i savremenu kulturu. Nastupi se sastoje od igara iz baštine sa dodatkom različitih formi. Funonyat igra najistaknutiju ulogu među kulturnim institucijama u oživljavanju baštine palestinskog naroda.

     

    Funonyat je kulminirao kao pionir narodnih igara i palestinskog Dapkeha. Postigli su nemerljivu popularnost, i njegove pesme su postale muzika koju Palestinci pevaju i igraju u raznim prilikama.

     

    Organizatori koncerta su Ambasada Palestine, Grad Zrenjanin i Kulturni centar Zrenjanina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura