• Ovog vikenda se održava deveti Horski festival „Slobodan Bursać“

    Ovog vikenda, zrenjaninska publika će imati priliku da poseti 9. internacionalni Horski festival „Slobodan Bursać“. Festival se održava od 3. do 5. juna u Kulturnom centru Zrenjanina, a svi večernji programi počinju u 20 časova. Ulaz je besplatan.   Osim zrenjaninskih horova, na festivalu gostuju i tri hora iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, četiri […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ovog vikenda se održava deveti Horski festival „Slobodan Bursać“

    Ovog vikenda, zrenjaninska publika će imati priliku da poseti 9. internacionalni Horski festival „Slobodan Bursać“. Festival se održava od 3. do 5. juna u Kulturnom centru Zrenjanina, a svi večernji programi počinju u 20 časova. Ulaz je besplatan.

     

    Osim zrenjaninskih horova, na festivalu gostuju i tri hora iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, četiri hora iz Novog Sada i Sombora, kao i dva dečija hora iz Beograda i Novog Sada. Dečiji horovi će nastupiti u okviru matinea u subotu, 4. juna, u 11 časova.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Koncert u Rimokatoličkoj crkvi: Ovakvih događaja svi su se uželeli

     

    Festival će pratiti i izložba posvećena 35. godišnjici osvajanja titule „Hor Sveta“, koju je Muzičko društvo „Josif Marinković“ osvojilo u Langolenu 1987. godine.

     

    Upravo tim povodom pomenuti hor se okupio u originalnoj postavi i svojim nastupom će zatvoriti ovogodišnji festival u nedelju, 5. juna. Horom diriguje Andrej Bursać.

     

    I ove godine, organizatori festivala su Kulturni centar Zrenjanina i KulturKick Creative Productions.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Horski festival „Slobodan Bursać“ su, između ostalih, pomogli Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Grad Zrenjanin i „Zrenjaninski poslovni krug“ (ZREPOK).

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura