• Ove godine jubilarni Evropski Fejsbuk pesnički festival

    Banatski kulturni centar u Novom Miloševu poziva pesnike iz Evrope i sveta na ovogodišnji jubilarni 10. Evropski Fejsbuk pesnički festival.   Za učešće na festivalu dovoljno je slanje jedne svoje neobjavljene pesme na maternjem jeziku. Na ovaj način učesnici stiču pravo da govore svoje stihove na Međunarodnom sajmu knjiga u Novom Sadu. Uz brojne susrete […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ove godine jubilarni Evropski Fejsbuk pesnički festival

    Banatski kulturni centar u Novom Miloševu poziva pesnike iz Evrope i sveta na ovogodišnji jubilarni 10. Evropski Fejsbuk pesnički festival.

     

    Za učešće na festivalu dovoljno je slanje jedne svoje neobjavljene pesme na maternjem jeziku. Na ovaj način učesnici stiču pravo da govore svoje stihove na Međunarodnom sajmu knjiga u Novom Sadu. Uz brojne susrete i druženja sa ostalim učesnicima pesnici konkurišu i za nagradu – objavljivanje zbirke pesama.

     

    Oni koji ne mogu da dođu, učestvuju na Festivalu putem Fejsbuka, a njihove pesme biće objavljene u zborniku.

     

    Svi učesnici stiču pravo i da postanu državljani Pesničke republike i dobiju pasoš.

     

    Deseti Evropski Fejsbuk pesnički festival održaće se 9. i 10. marta, na Novosadskom sajmu, u okviru Međunarodnog sajma knjiga, u organizaciji Banatskog kulturnog centra i Novosadskog sajma. Ovaj Festival svake godine okuplja, u virtuelnom i stvarnom svetu, oko 500 pesnika iz dvadesetak država sveta.

     

    Najbolji pesnik će, kao glavnu nagradu, ostvariti pravo na štampanje samostalne zbirke pesama. Pesme koje uđu u uži izbor biće objavljene u zborniku „Višeglasje“, koji će biti štampan do sledećeg Festivala.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura