• Otvorena šesta slikarska kolonija pod pokroviteljstvom kompanije „UM-Ing“

    Pod pokroviteljstvom zrenjaninske kompanije „UM-Ing“ i njenog vlasnika Borislava Umićevića, danas je sa radom počela šesta slikarska kolonija.   Tri naredna dana u poslovnom prostoru „UM-Ing“-a slikaće Viorel Flora, Aleksandar Kačar, Marjan Baroš, Javor Rašajski, Maja Jurić, Branko Đukić, Rudolf Brkić i Dragan Hajrović.   – Ovo je šesti put da se pod našim pokroviteljstvom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Otvorena šesta slikarska kolonija pod pokroviteljstvom kompanije „UM-Ing“

    Pod pokroviteljstvom zrenjaninske kompanije „UM-Ing“ i njenog vlasnika Borislava Umićevića, danas je sa radom počela šesta slikarska kolonija.

     

    Tri naredna dana u poslovnom prostoru „UM-Ing“-a slikaće Viorel Flora, Aleksandar Kačar, Marjan Baroš, Javor Rašajski, Maja Jurić, Branko Đukić, Rudolf Brkić i Dragan Hajrović.

     

    – Ovo je šesti put da se pod našim pokroviteljstvom organizuje slikarska kolonija. Za našu firmu i mene lično to je veliko zadovoljstvo i čast. I ove godine slikari će svoja dela koja nastanu na koloniji ovde i ostaviti. U januaru ćemo od slika nastalih u koloniji organizovati izložbu i aukcijsku prodaju. A ostvarenim prihodom pomoći ćemo nekome kome je u tom trenutku pomoć najpotrebnija – istakao je Borislav Umićević.

     

    On je podsetio da je prošle godine od aukcijske prodaje slika nastalih na koloniji kupljen važan aparat za odeljenje neonatologije u zrenjaninskoj bolnici.

     

     

    O tome koliko zrenjaninskim slikarima znači učešće u koloniji „UM Ing“-a govorio je akademski slikar Viorel Flora.

     

    – Velika je stvar što nas Borislav Umićević okuplja na ovaj način. Svake godine učesnici su renomirani umetnici. Ali, kriterijum za učešće je da budu, pre svega, dobri ljudi. Danas kad su pare došle u ruke ljudi, od kojih mnogi ne cene umetnost, ovo što radi Bora Umićević je jako veliko i značajno – istakao je Flora.

     

    Teme nema, slikari imaju slobodu da biraju kojom tehnikom će raditi i šta će slikati.

     

    – Toliko su ovo dobri ljudi i dobri slikari da se za tri dana druženja i rada dobije neka posebna zajednička energija. Posebno smo inspirisani činjenicom da će ono što naslikamo biti prodato na aukciji. Kao i da će prihod završiti na najboljem mestu – rekao je Flora.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin

    Muškarcu iz Srbije transplantirana pluća u Mađarskoj

    Muškarcu iz Srbije uspešno su o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje transplantirana pluća u bolnici u Budimpešti, gde se trenutno oporavlja od zahvata koji je trajao deset sati, […]