• Otvaranje izložbe skulptura i crteža Vukašina Milovića

    U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u ponedeljak, 23. jula, s početkom u 19 časova, svečano će biti otvorena izložba skulptura i crteža Vukašina Milovića, dobitnika prve nagrade ovogodišnjeg Likovnog salona – konkursa „30×30“, čiji je organizator Kulturni centar Zrenjanina.     Vukašin Milović rođen je u Andrijevici, u Crnoj Gori, 1962. godine. Godine 1988. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Otvaranje izložbe skulptura i crteža Vukašina Milovića

    U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u ponedeljak, 23. jula, s početkom u 19 časova, svečano će biti otvorena izložba skulptura i crteža Vukašina Milovića, dobitnika prve nagrade ovogodišnjeg Likovnog salona – konkursa „30×30“, čiji je organizator Kulturni centar Zrenjanina.

     

    izložba skulptura i crteža

     

    Vukašin Milović rođen je u Andrijevici, u Crnoj Gori, 1962. godine. Godine 1988. završio je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu u klasi kod profesora Nikole Koke Jankovića. Na istom fakultetu je stekao zvanje magistra skulpture 1990. godine u klasi kod profesora Milorada Tepavca. Do sada je priredio 24 samostalne i učestvovao na velikom broju grupnih izložbi kod nas i u svetu. Za skulptorski rad je 10 puta nagrađivan. Njegove skulpture se nalaze u zbirci Narodnog muzeja u Beogradu i drugim muzejima i zbirkama kod nas i u svetu.

     

    izložba skulptura i crteža

     

    Izložba će u Malom salonu zrenjaninskog muzeja biti otvorena do 13. avgusta, a nadležni kustos je Ivana Arađan, istoričarka umetnosti u Narodnom muzeju Zrenjanin.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura