• Osnovci Zrenjanina u odbrani kulturne baštine svog grada

    Društvo za akademski razvoj održalo je radionicu pod nazivom „Osamnaest slika Zrenjanina“ u Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“ u Zrenjaninu. Radionica je upriličena u okviru promocije šeste sezone kampanje za očuvanje i promociju kulturne baštine u Srbiji – Kultura na DAR.   Predavanje i radionica bili su namenjeni učenicima IV razreda. Oni su imali priliku da […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Osnovci Zrenjanina u odbrani kulturne baštine svog grada

    Društvo za akademski razvoj održalo je radionicu pod nazivom „Osamnaest slika Zrenjanina“ u Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“ u Zrenjaninu. Radionica je upriličena u okviru promocije šeste sezone kampanje za očuvanje i promociju kulturne baštine u Srbiji – Kultura na DAR.

     

    Predavanje i radionica bili su namenjeni učenicima IV razreda. Oni su imali priliku da se upoznaju sa kulturnom baštinom svog grada. Nakon prvobitnog predstavljanja osamnaest spomenika kulture, odnosno znamenitih ličnosti Zrenjanina, đaci u svakom razredu su formirali grupe od po šest učenika. Njihov zadatak je bio da izaberu šest do sedam spomenika kulture, odnosno znamenitih ličnosti koje bi oni želeli da sačuvaju kako od zaborava. Svoj izbor prikazali su na svojevrsnim plakatima. Učenici su izabrali 17 od 18 spomenika kulture i znamenitih ličnosti. Najzastupljeniji među njima su bili Pinova vila, skulptura „Prelja“ i Veliki most na Begeju.

     

    „Kako bismo dodatno podstakli đake da razmišljaju o kulturnoj baštini, odlučili smo da nagradimo najaktivnije učenike na radionici. Dodelili smo im simbolične nagrade u vidu brošura i školskog pribora. Takođe, tokom izrade plakata, đaci su tradicionalno mogli da se posluže slatkišima koje je obezbedilo naše Društvo, radi bolje koncentracije“, saopštilo je Društvo za akademski razvoj.

     

    kultura na dar

     

    Zahvalnost direktorki škole i nastavnicama

     

    Radionice u Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“ u Zrenjaninu izveli su politikološkinja i predsednica Upravnog odbora Društva za akademski razvoj Alisa Kockar i politikolog i direkor kampanje Kultura na DAR Milan Simonović.

     

    „Društvo za akademski razvoj zahvaljuje Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“ na pruženoj prilici da se đacima prikaže nešto što smatramo izuzetno korisnim za njihov budući akademski i kulturni život. Posebnu zahvalnost dugujemo direktorki škole Biljani Jovanov. Ona je prepoznala naš koncept kao nešto što može dodatno podstaći đake na kreativnost. Takođe, zahvaljujemo nastavnicama četvrtih razreda, kojima smo „ukrali“ vreme od njihovih časova. To su Ljiljana Krstić Jovanov, Jelena Savin, Dragana Mršić i Aleksandra Radanović“, navodi se u saopštenju.

     

    kultura na dar

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura