• Osmo Međunarodno takmičenje duvačkih orkestara „Begej fest“

    Osmo Međunarodno takmičenje duvačkih orkestara „Begej fest“ održaće se u Zrenjaninu od 21. do 23. juna, uz učešće duvačkih orkestara iz tri države.   Pored takmičenja, u gradu na Begeju održaće se i šesta regionalna konferencija Svetske asocijacije za duvačke simfonijske orkestre i ansamble  (WASBE) za centralnu i istočnu Evropu. Biće održan i seminar za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Osmo Međunarodno takmičenje duvačkih orkestara „Begej fest“

    Osmo Međunarodno takmičenje duvačkih orkestara „Begej fest“ održaće se u Zrenjaninu od 21. do 23. juna, uz učešće duvačkih orkestara iz tri države.

     

    Pored takmičenja, u gradu na Begeju održaće se i šesta regionalna konferencija Svetske asocijacije za duvačke simfonijske orkestre i ansamble  (WASBE) za centralnu i istočnu Evropu. Biće održan i seminar za dirigente duvačkih orkestara. Organizatori ovih događaja su WASBE i zrenjaninski Gradski duvački orkestar, uz podršku Kulturnog centra Zrenjanina i pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina.

     

    – Na ovom takmičenju će se nadmetati vrhunski orkestri iz tri države – Mađarske, Rumunije i Srbije. Oni će izvoditi kompozicije različitih karaktera i žanrova, i to zabavnu, džez, narodnu, klasiku… Predviđeno je da se razvrstaju u dečiju, omladinsku, odraslu i otvorenu kategoriju. A na konferenciji će učestvovati predstavnici osam država – Mađarske, Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije – kaže Branislav Gagić, predsednik Upravnog odbora Gradskog duvačkog orkestra Zrenjanin i direktor WASBE za Srbiju.

     

    Pročitajte još: Član legendarnog benda KUD Idijoti promoviše knjigu „Život sa Idijotima“

     

    Otvaranje manifestacije „Begej fest“ je u petak, u 19 časova, na Trgu slobode. U slučaju lošeg vremena, manifestacija će biti u sali Kulturnog centra Zrenjanina. Na otvaranju će nastupiti reprezentativni Orkestar garde Vojske Srbije.

     

    Koncert Orkestra MUP-a Republike Srbije

     

    U subotu, od 9 do 13 sati je regionalna konferencija WASBE-a, izlaganje predstavnika i međunarodni seminar za dirigente duvačkih orkestara. Događaj će biti upriličen u konferencijskoj sali Hotela „Vojvodina“. Od 15.30 do 18.30 sati je takmičenje duvačkih orkestara, u velikoj sali Kulturnog centra. Od 20 časova na Trgu slobode, a u slučaju lošeg vremena u Velikoj sali Kulturnog centra, održaće se celovečernji koncert Duvačkog orkestra iz Mađarske

     

    U nedelju, 23. juna, od 9 do 13 časova je nastavak regionalne konferencije WASBE-a i međunarodnog seminara za dirigente duvačkih orkestara, u konferencijskoj sali Hotela „Vojvodina“. Od 15.30 do 18.30 časova je nastavak takmičenja duvačkih orkestara „Begej fest”, u velikoj sali Kulturnog centra. Od 19.30 sati je defile orkestara kroz glavnu ulicu, od Kulturnog centra do Trga slobode.

     

    Svečano zatvaranje, dodela diploma i nagrada i nastup nagrađenih orkestara je u 20 sati na Trgu slobode, a od 20.30 časova je koncert Orkestra MUP-a Republike Srbije.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura