• Odlučeno o nagradama Međunarodnog festivala ilustracije knjige „BookILL fest”

    Žiri Međunarodnog festivala ilustracije knjige „BookILL fest” odlučio je oovogodišnjim nagradama, saopštio je Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa.   Festival ilustracije knjige „BookILL fest” održava se, inače, po osmi put, u organizaciji Banatskog kulturnog centra i Novosadskog sajma. Prvi deo programa festivala održan je marta ove godine na Sajmu knjiga u Novom Sadu.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Odlučeno o nagradama Međunarodnog festivala ilustracije knjige „BookILL fest”

    Žiri Međunarodnog festivala ilustracije knjige „BookILL fest” odlučio je oovogodišnjim nagradama, saopštio je Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa.

     

    Festival ilustracije knjige „BookILL fest” održava se, inače, po osmi put, u organizaciji Banatskog kulturnog centra i Novosadskog sajma. Prvi deo programa festivala održan je marta ove godine na Sajmu knjiga u Novom Sadu.

     

    Odlukom žirija, laureat Nagrade za najbolju ilustraciju knjige za decu je Aleksa Jovanović iz Srbije,za ilustrovanje knjige „Prijatelji iz Savane”, autora Nikolete Novak.
    Nagrada za najbolju ilustraciju pesničke knjige pripada Anamariji Vartabedijan iz Srbije, za ilustrovanje knjige „Zvijezda moga sna – Neno Belan”, čija je i autorka.

     

    Za najbolju ilustraciju prozne knjige nagrađen je Stefan Georgescu iz Rumunije, za ilustrovanje knjige „Coffee Haus”, čiji je i autor.
    Nagrada za najbolju foto-ilustraciju knjige, po oceni žirija, pripada Ani Petrović iz Srbije, za ilustrovanje knjige „Kowloon/Kowloon”, autorke Anje Marković.

     

    Žiri se odlučio i za priznanja i to Victoriji Fominoj iz Rusije, Kristofu Devosu iz Belgije, Aleksisu Foreru iz Kolumbije, kao i Tijani Knežević, Mileni Vasojević, Jefimiji Kocić, Violeti Jović i Miroslavu Hrašku, svi iz Srbije.

     

    Na internet konkurs Festivala ilustracije knjige „BookILL fest” pristiglo je, inače, oko 1700 ilustracija iz 27 država sveta, uključujući i Srbiju. Žiri u sastavu Slobodan Ivkov, predsednik, i Sibila Petenji Arbutina i Senka Vlahović, kao članovi, odabrao je ilustracije 120 autora za izložbu i nagradio autore iz pet država u kategorijama pesničkih i proznih knjiga, knjiga za decu i knjiga ilustrovanih fotografijom. Dodela nagrada i otvaranje izložbe održaće se 25. maja od 13 časova, u Galeriji Banatskog kulturnog centra u Novom Miloševu.

     

    Pored izložbe selektovanih radova biće otvorena i gostujuća izložba „Srpski ilustratori na Bijenalu ilustracije u Bratislavi 2003–2017.”, u saradnji sa Međunarodnom ustanovom umetnosti za decu „Bibiana” iz Bratislave i Galerijom Fondacije „Babka” iz Kovačice. O izložbi će govoriti direktor „Bibiane” Peter Tvrdonj.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura