• ODABRANI ROMEO I JULIJA

    Žiri je pred sobom imao 120 mladih i talentovanih glumaca i težak zadatak

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ODABRANI ROMEO I JULIJA

    ZRENJANIN – Odabrani su glumci za uloge Romea i Julije, u novoj predstavi koju zrenjaninsko Narodno pozorište „Toša Jovanović“ priprema, a premijeru najavljuje za 15. oktobar.

    romeo-i-julija

    Ulogu Romea tumačiće Milan Kolak, student završne godine Akademije umetnosti u Novom Sadu, a Julija će biti Una Đelošević, koja je diplomirala na istoj akademiji.

    Žiri je bio na slatkim mukama, jer je konkurencija na audiciji za dodelu uloga bila zaista žestoka.

    – Bilo je teško odabrati, jer je ovo treći krug audicije, na kojoj je bilo prijavljeno čak 120 mladih i veoma talentovanih ljudi. Odlučivale su nijanse i ono što je rediteljevo viđenje, jer su svi kandidati bili zaista vredni pažnje i otežavali nam odabir. Srećni smo zbog dvoje mladih glumaca koji će imati priliku da učestvuju u novoj predstavi, a tužni jer je mnogo talentovanih ostalo ovaj put bez te šanse – kaže za portal „Zrenjaninski“ umetnička direktorica Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ Anđelka Nikolić.

    romeo-i-julija

    Ona napominje da je reditelj predstave „Romeo i Julija“, koja će biti premijerno izvedena na dan zrenjaninskog teatra, a sve u godini obeležavanja 400-godišnjice rođenja Viljema Šekspira, mladi i veoma zanimljivi reditelj Nikola Zavišić.

    – Rad na predstavi počinje već 23. maja, sledi potom letnja pauza, pa ponovo pripreme, jer premijera je za pet i po meseci – napominje Nikolićeva.

    romeo-i-julija

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura