Kultura

ODABRANI ROMEO I JULIJA

Pozorište
Velika sala Narodnog pozorišta

ZRENJANIN – Odabrani su glumci za uloge Romea i Julije, u novoj predstavi koju zrenjaninsko Narodno pozorište „Toša Jovanović“ priprema, a premijeru najavljuje za 15. oktobar.

romeo-i-julija

Ulogu Romea tumačiće Milan Kolak, student završne godine Akademije umetnosti u Novom Sadu, a Julija će biti Una Đelošević, koja je diplomirala na istoj akademiji.

Žiri je bio na slatkim mukama, jer je konkurencija na audiciji za dodelu uloga bila zaista žestoka.

– Bilo je teško odabrati, jer je ovo treći krug audicije, na kojoj je bilo prijavljeno čak 120 mladih i veoma talentovanih ljudi. Odlučivale su nijanse i ono što je rediteljevo viđenje, jer su svi kandidati bili zaista vredni pažnje i otežavali nam odabir. Srećni smo zbog dvoje mladih glumaca koji će imati priliku da učestvuju u novoj predstavi, a tužni jer je mnogo talentovanih ostalo ovaj put bez te šanse – kaže za portal „Zrenjaninski“ umetnička direktorica Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ Anđelka Nikolić.

romeo-i-julija

Ona napominje da je reditelj predstave „Romeo i Julija“, koja će biti premijerno izvedena na dan zrenjaninskog teatra, a sve u godini obeležavanja 400-godišnjice rođenja Viljema Šekspira, mladi i veoma zanimljivi reditelj Nikola Zavišić.

– Rad na predstavi počinje već 23. maja, sledi potom letnja pauza, pa ponovo pripreme, jer premijera je za pet i po meseci – napominje Nikolićeva.

romeo-i-julija

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.