• Novogodišnji koncert Zrenjaninskog kamernog hora biće održan u petak

    Novogodišnji koncert Zrenjaninskog kamernog hora biće održan u petak, 23. decembra, sa početkom u 19 časova, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Ulaz je besplatan.   Zrenjaninski kamerni hor je 2018. godine osnovala master teoretičarka umetnosti i dirigentkinja Andrea Poša. To je učinila sa ciljem očuvanja i popularizovanja duge gradske tradicije horskog pevanja. Njen entuzijazam nadograđuje […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Novogodišnji koncert Zrenjaninskog kamernog hora biće održan u petak

    Novogodišnji koncert Zrenjaninskog kamernog hora biće održan u petak, 23. decembra, sa početkom u 19 časova, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Ulaz je besplatan.

     

    Zrenjaninski kamerni hor je 2018. godine osnovala master teoretičarka umetnosti i dirigentkinja Andrea Poša. To je učinila sa ciljem očuvanja i popularizovanja duge gradske tradicije horskog pevanja. Njen entuzijazam nadograđuje velika posvećenost pevača različitih profesija i interesovanja, što doprinosi lepoti i kreativnosti hora.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Učenici Muzičke škole postigli veliki uspeh na prvom festivalu „Cover Fest“

     

    Na repertoaru se nalaze kompozicije modernog stvaralaštva, aranžmani koje pišu članovi hora, kao i studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu.

     

    Hor je dosad imao priliku da nastupi na horskom festivalu „Slobodan Bursać“, festivalu „Novi prostori“, humanitarnom koncertu „Nebojši za klarinet“, u predstavi smederevskog pozorišta PATOS „Inner Lights/Unutrašnja svetla“. U saradnji sa kreativnim centrom CEKOM članovi hora su gostovali u predstavi „Indigo“, ali i na mnogim drugim svečanim događajima i manifestacijama.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Publika Narodnog muzeja Zrenjanin imala je priliku da ih posluša i u ovogodišnjoj „Noći muzeja“.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura