Kultura

NOVO IGRANjE PREDSTAVE „UBITI ZORANA ĐINĐIĆA“

„Ubiti  Zorana Đinđića“, politički kabare, gorak i tačan, u kome je prikazana banalnost velikog zla, odigraće se u Zrenjaninu, 28. marta. Predstava će biti izvedena u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ u 20 časova. Ulaznice po ceni od 400 dinara mogu se kupiti na blagajni pozorišta.

ubiti_zorana_djindjica

Ovaj pozorišni komad nastao je u produkciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad, po motivima istoimene drame koju su napisali Rajko Đurić i Zlatko Paković, a adaptaciju i režiju potpisuje Paković.

U predstavi igraju Emina Elor, Jovana Stipić, Milijana Makević, Nikola Đuričko, Igor Filipović i Bojan Dimitrijević. Scenografiju je uradio Nikola Džafo, muziku je komponovao Božidar Obradinović, tekst songova je napisao Tomislav Marković.

Predstava „Ubiti Zorana Đinđića“ igrana je više od 30 puta.

– Na atentat na Đinđića treba gledati đinđićevski. Istina se ne nalazi, dakle, u motivima za ubistvo premijera, nego u rezultatima tog ubistva. Dosta se govorilo o izvršiocima, vreme je da govorimo o korisnicima atentata. Predstava „Ubiti Zorana Đinđića“ je osveta svima onima koji su priželjkivali Đinđićevo ubistvo i njime se okoristili. Njima se treba izrugivati na smrt, jer oni čine sve da građani Srbije budu nezadovoljni i sumorni. Predstava je poput sna, poput onog sna iz kojeg se budimo od sopstvenog smeha. Ali, buđenje je košmarno, jer se budimo u jalovoj stvarnosti, bez perspektive za one koje volimo. Ovde i sada hoćemo da dostignemo ironiju koja ume osvetnički da likuje nad grozom i da razveselimo Đinđićevu sen – izjavio je reditelj Zlatko Paković. 

ubiti_zorana_djindjica

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz