• NOVI OPTIMIZAM: Vojvođani razgalili Temišvar

    Program privukao znatiželjne susede

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    TEMIŠVAR – Pod budnim okom Branislava Gute Grubačkog, alfe i omege Pokreta „Novi optimizam“, pozamašna skupina umetnika, novinara, gurmana i predstavnika inih zanimanja, boravila je juče u Temišvaru, gde je, u okviru sada već čuvenog projekta „Vojvodina recommended“, predstavila ono najzanimljivije iz ovdašnjih krajeva.

    Bilo je veselo na temišvarskom trgu
    Bilo je veselo na temišvarskom trgu

    Posle ručka, sve sa aperitivom i dezertom, organizovanog u restoranu na glavnom temišvarskom trgu, gosti iz Vojvodine su ispred ovog ugostiteljskog objekta domaćinima iz susednog banatskog grada, s rumunske strane, priredili bogat umetnički program.

    KUD "Zora" iz Srpskog Itebeja
    KUD „Zora“ iz Srpskog Itebeja

    Nastupi Kulturno – umetničkog društva „Zora“ iz Srpskog Itebeja, devojaka slavujskog glasa iz Kulturno – umetničkog društva „Pionir“ iz Zrenjanina i tamburaškog pank benda „Zbogom Brus Li“ iz Novog Sada, privlačili su pažnju prolaznika koji su zastajali, ostajali i pratili program, burnim aplauzom nagrađujući svaku izvedbu.

    Ženska pevačka grupa KUD-a "Pionir"
    Ženska pevačka grupa KUD-a „Pionir“

    Priliku da se predstave iskoristili su i Zemljoradnička zadruga „Mrkšićevi salaši“, koju je ovog puta zastupao lično njen vlasnik Vojislav Mrkšić, kao i zrenjaninska štamparija „Diginet“, koja je na štandu istakla suvenire sa naših prostora.

    Guta predaje "orden" Novog optimizma Vojislavu Mrkšiću
    Guta predaje „orden“ Novog optimizma Vojislavu Mrkšiću

    Ne časeći časa, odmah po okončanju programa na prelepom temišvarskom trgu, okupanom suncem, članovi vojvođanske ekspedicije zaputili su se u Bastion, preuređenu tvrđavu, nadomak popularnog tržnog centra „Iulius mall“, u kojoj su danas smešteni umetnički i ugostiteljski lokali.

    A tamo je publika, između ostalog, mogla da pogleda monodramu našeg istaknutog glumca Radoslava Raleta Milenkovića „Naši dani“. Ovaj pozorišni komad stvoren je po tekstovima Radoja Domanovića i u Temišvaru je bilo njeno 1504. izvođenje.

    Gostovanjem u Temišvaru stavljen je samo zarez na projekat „Vojvodina recommended“. Slede nova putešestvija po Evropi, a Guta već za septembar najavljuje odlazak vojvođanske ekspedicije u Beč.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. Eto mogli bi cenjeni novinari spomenuti da su se u centru Temisvara po prvi put posle ko zna koliko decenija cule i Banatske troglasne gajde. I zaista zapazen nastup Pevackog drustva Prepodobni Rafailo Banatski .
      Izvinjavam se ako se mesam. Ali ako vec spominjete jos dve recenice ne kostaju mnogo !

    2. Eto mogli bi cenjeni novinari spomenuti da su se u centru Temisvara po prvi put posle ko zna koliko decenija cule i Banatske troglasne gajde. I zaista zapazen nastup Pevackog drustva Prepodobni Rafailo Banatski .
      Izvinjavam se ako se mesam. Ali ako vec spominjete jos dve recenice ne kostaju mnogo !

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura