• Noć muzeja u Zrenjaninu, program u više ustanova kulture

    „Evropska noć muzeja“, 19. maja, osim bogatog programa u Narodnom muzeju Zrenjanina, imaće dešavanja i u drugim zrenjaninskim ustanovama kulture.   Program će imati i Savremena galerija, Kulturni centar, Istorijski arhiv, Narodno pozorište „Toša Jovanović“, Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ i, po prvi put, Zrenjaninska biskupija.   „Noć muzeja“ održaće se i u Lazarevu.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Noć muzeja u Zrenjaninu, program u više ustanova kulture

    „Evropska noć muzeja“, 19. maja, osim bogatog programa u Narodnom muzeju Zrenjanina, imaće dešavanja i u drugim zrenjaninskim ustanovama kulture.

     

    Program će imati i Savremena galerija, Kulturni centar, Istorijski arhiv, Narodno pozorište „Toša Jovanović“, Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ i, po prvi put, Zrenjaninska biskupija.

     

    „Noć muzeja“ održaće se i u Lazarevu.

     

    U prostorijama Narodnog muzeja Zrenjanin, 19. maja, od 17 časova, do sat posle ponoći, posetioci će moći da razgledaju izložbu „Jožef Pehan – umetnik na prekretnici vekova – dela iz fonda Gradskog muzeja u Vrbasu i kolekcije Mandić“, a postavka je u Velikom salonu. U istom terminu moći će da se upoznaju i sa izložbom „Japanizam u Banatu: 1869-1969“, koja je otvorena u Malom salonu.

     

    Kamerna izložba pod nazivom „Ugnezdi se“ biće otvorena za posetioce na drugom spratu muzeja, od 17 časova. Na istom spratu biće i postavka dozidnica, pod nazivom „Deco biće mesa, ode po penziju baba Desa“, na kojoj će biti izloženi tradicionalni delovi kuhinjskog tekstilnog pokućstva, iz zbirke Etnološkog odeljenja.

     

    Na prvom spratu, u 22 časa, biće otvorena stalna postavka – Svečano otkrivanje i predstavljanje portreta Mihajla Pupina, autora Uroša Predića. Održaće se i radionice u Velikom salonu, od 17 do 22 časa, pod nazivom „Mozaičko veče – Igrice i slagalice“, a u Atrijumu od 18 do 21 sat radionica slikanja i vajanja, kao i nagradni kviz „Zagonetna ličnost“.

     

    U Atrijumu će u 17.30 časova biti i nastup hora „Sveti Serafim Sarovski“, od 20 časova koncert učenika Muzičke škole „Josif Marinković“, a u 21 čas koncert Mešovitog hora „Prepodobni Rafailo Banatski“. U Atrijumu je u 23 časa projekcija filma „Učiteljica Ajavaska“.

     

    Održavanje ove manifestacije u Zrenjaninu podržala je kompanija „Gomex“.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura