• Muzej o učešću na forumu u Glazgovu

    ZRENJANIN – U sredu, 27. maja, u 12 časova, u salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, biće prezentacija učešća ove ustanove kulture, kao kandidata za Evropski muzej godine, na Evropskom muzejskom forumu održanom u Glazgovu. Prezentaciju će voditi Branka Babić, kustos – etnolog, i Bojana Vidović, bibliotekarka iz Narodnog muzeja Zrenjanin, koje su predstavljale našu ustanovu na […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – U sredu, 27. maja, u 12 časova, u salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, biće prezentacija učešća ove ustanove kulture, kao kandidata za Evropski muzej godine, na Evropskom muzejskom forumu održanom u Glazgovu.

    Skup u Glazgovu
    Skup u Glazgovu

    Prezentaciju će voditi Branka Babić, kustos – etnolog, i Bojana Vidović, bibliotekarka iz Narodnog muzeja Zrenjanin, koje su predstavljale našu ustanovu na forumu.

    Evropski muzejski forum u Glazgovu održan je od 13. do 16. maja u prostorijama „Michell Library“.

    Na ovogodišnjoj dodeli nagrada učestvovala su 42 muzeja iz 22 evropske zemlje, među kojima i dva nominovana iz Srbije – Narodni muzej Zrenjanin i Kulturni centar „Vuk Karadžić“ (Tršić).

    Dodeljeno je osam nagrada od kojih su tri glavne, a ostalih pet predstavljaju posebna priznanja za muzeje koji su razvili inovativan pristup publici.

    Nagradu Evropski muzej godine dobio je Rijksmuseum iz Amsterdama (Holandija) – nacionalni muzej koji poseduje umetničko – istorijsku zbirku, u kojoj je najznačajniji deo slikarstvo Zlatnog doba Holandije (17. vek).

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura