Kultura Vesti Zrenjanin

MOJ SVET: Likovna umetnica Tina Leposavić izlaže svoje radove

tina leposavić

U petak, 19. aprila, u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina biće otvorena izložba pod nazivom “Moj svet”, čija je autorka likovna umetnica Tina Leposavić.

 

Izložba objedinjuje autorkin rad u pozorištu i u oblasti slikarstva sa kojima se bavi već duži niz godina. Postavka obuhvata i predstavlja igru dvodimenzionalnih slika i trodimenzionalnih lutaka.

 

Kako autorka navodi, ona putem slikarstva priča jednu intimnu priču i prikazuje njen doživljaj sveta, ljudi, emocija i okruženja u kom stvara. Na slikama ima mnogo likova i svi oni su “puno toga u jednom”. Svaki predstavlja neku osobinu, emociju ili osobu u određenom prostoru koji je predstavljen kao pozorišna scena. Centralna figura, figura iz prvog plana je žena, prvenstveno zato što se autorka bavi sopstvenim emocijama. Likova ima mnogo i oni se nalaze u jednom nadrealnom svetu pozornice u univerzalnom vremenu. Sama izložbena postavka sa slikama, lutkama, crtežima, kostimiranim učesnicima i zajedno sa publikom, zapravo kreira još jednu sliku autorkinog zamišljenog teatra.

 

Tina Leposavić rođena je u Požarevcu 1978. godine. Završila je Akademiju primenjenih umetnosti u Beogradu – odsek kostimografije. Trenutno radi kao kostimograf u Centru za kulturu u Požarevcu. Članica je i saradnica više likovnih udruženja i nevladinih organizacija. Učesnica je više slikarskih kolonija u zemlji i inostranstvu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM