Kultura

MOCARTOV REKVIJEM U KULTURNOM CENTRU ZRENJANINA

ZRENJANIN – U Beču, 5. decembra 1791. godine, svet je napustio jedan od najvećih kompozitora svih vremena – Volfgang Amadeus Mocart.

mocart-rekvijem

Povodom obeležavanja 225. godišnjice od njegove smrti, 4. decembra u novosadskoj Sinagogi, zatim 5. u Kolarčevoj zadužbini i 6. decembra u Kulturnom centru Zrenjanina, Novi simfonijski orkestar “Makris” i hor “Orfelin” iz Novog Sada izvešće Mocartov velelepni “Rekvijem” u d-molu, sa najpoznatijim Zismajerovim završetkom.

Solisti Nove beogradske opere su Ana – Marija Brkić (BiH/Austrija), Dragana Popović (Zrenjanin), Robero Jakini Virđili (Italija) i Sreten Manojlović (Srbija/Austrija), a dirigent je Predrag Gosta (SAD/Srbija).

U prvom delu programa, povodom 260. godišnjice od rođenja (1756.), biće izvedene kompozicije koje slave život ovog kompozitora – uvertira iz opere “Lućo Sila”, motet “Exsultate, jubilate” i uvertira iz opere “Figarova ženidba”, a u drugom delu koncerta biće izveden “Rekvijem”.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 500, a za đake 300 dinara.

Podeli članak
sinovoz
FAM