• Lica Mire Banjac: Izložba u Zrenjaninu posvećena slavnoj glumici

    Izložba „Lica Mire Banjac“ biće otvorena u ponedeljak, 4. aprila, u 19 časova, u Savremenoj galeriji Zrenjanin. Izložba se realizuje u okviru 71. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine.   Fotografije na izložbi „Lica Mire Banjac“, koja je priređena povodom 60. godišnjice njene karijere i od 2011. gostuje po Srbiji i regionu, predstavljaju mnogobrojne filmske i pozorišne […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Lica Mire Banjac: Izložba u Zrenjaninu posvećena slavnoj glumici

    Izložba „Lica Mire Banjac“ biće otvorena u ponedeljak, 4. aprila, u 19 časova, u Savremenoj galeriji Zrenjanin. Izložba se realizuje u okviru 71. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine.

     

    Fotografije na izložbi „Lica Mire Banjac“, koja je priređena povodom 60. godišnjice njene karijere i od 2011. gostuje po Srbiji i regionu, predstavljaju mnogobrojne filmske i pozorišne uloge slavne glumice.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Oko brežuljka i sačuvane kule u Plankertu pletu se gradske legende

     

    Autor izložbe Zoran Maksimović, savetnik u Pozorišnom muzeju Vojvodine, istakao je da mu je bila čast da radi izložbu o „višedecenijskoj, plodnoj, nestvarnoj, neobičnoj, ogromnoj karijeri“ Mire Banjac.

     

    – Mira Banjac je ličnost snažna po umetničkom i stvaralačkom u sebi. Mnogostruko talentovana, umetnica je svestrane imaginacije, koja sa lakoćom održava ravnotežu između polova komičnog i tragičnog u liku. To upravo i pokazuje neponovljivost njene glumačke ličnosti – zabeležio je autor u katalogu izložbe.

     

    lica mire banjac

     

    Zoran Maksimović je istakao da je naslov izložbe u množini zbog mnogolikosti vezane za nju kao glumicu.

     

    – Ona je jednako dobra i u dramskim i u komičkim ulogama, u pozorištu, na radiju, filmu i televiziji. Njena mnogolikost se ogleda i u drugim segmentima. Mira Banjac se, pored glume, bavila i režijom, bila je pedagog, kulturni poslenik, narodni poslanik – istakao je Maksimović.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Glumica Mira Banjac je jedna od najuspešnijih učesnica našeg najstarijeg pozorišnog festivala – Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine. Kako je najavljeno, upravo ona će prisustvovati svečanom otvaranju 71. izdanja.

     

    lica mire banjac

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura