• KUD „LALA“ IZ EČKE PUTUJE U BAČKU TOPOLU

    Stariji dečiji ansambl KUD “Lala” iz Ečke obezbedio je plasman na ovogodišnji  56. Pokrajinski festival dečijih folklornih ansambala, koji se održava u Bačkoj Topoli 28.maja.     Tokom kvalifikacionih smotri, održanih na opštinskim i zonskim nivoima u Vojvodini, stručni žiri delegirao je 30 ansambala (u dve kategorije – mlađi i stariji)  za učešće na ovom festivalu  […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KUD „LALA“ IZ EČKE PUTUJE U BAČKU TOPOLU

    Stariji dečiji ansambl KUD “Lala” iz Ečke obezbedio je plasman na ovogodišnji  56. Pokrajinski festival dečijih folklornih ansambala, koji se održava u Bačkoj Topoli 28.maja.

     

    kud lala

     

    Tokom kvalifikacionih smotri, održanih na opštinskim i zonskim nivoima u Vojvodini, stručni žiri delegirao je 30 ansambala (u dve kategorije – mlađi i stariji)  za učešće na ovom festivalu  koji, za sve nas koji se bavimo narodnom igrom, pesmom, njenim očuvanjem i životom na sceni, predstavlja najznačajniji  takmičarski  događaj u jednoj koncertnoj sezoni, kaže Zoran Tošić, umetnički rukovodilac KUD “Lala” i dodaje : Lično smatram da je ovaj uspeh još jedno priznanje za naš kontinuirani rad,
    zalaganje, upornost.

     

    Ponosni smo na to što smo uspeli da četvrtu godinu za redom obezbedimo učešće na ovom festivalu, održimo kvalitet našeg programa i pored teških uslova u kojima ansambli našeg društva rade, naglašava Tošić.

     

    Ove godine KUL “Lala” predsatviće se koreografijom igara i pesama iz Dragačeva pod nazivom “Ja posija  selen pelen”.
    Zahvaljujući velikom angažmanu  predsednice našeg društva gospođe Slavice Labinjan i nekolicine saradnika okupljenih oko nje, u našoj maloj radionici za izradu rekonstrukcija  narodnih nošnji uspeli smo da kvalitetno opremimo ansambl za ovo takmičenje.

     

    Takođe veliku zahvalnost moram da izrazim i svom kolegi i korepetitoru Vukašinu Šofejovicu koji je zadužen za rad sa narodnim orkestrom našeg društva, ističe Tošić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura