• Kulturni centar raspisao elektronski konkurs namenjen osnovcima

    Kulturni centar Zrenjanina je raspisao elektronski literarni i likovni konkurs namenjen učenicima osnovnih škola u Zrenjaninu. Teme konkursa su ljubav, drugarstvo, solidarnost i humanost. Konkurs je raspisan za decu nižeg i višeg osnovnoškolskog uzrasta.   Za literarni konkurs mogu da se šalju radovi u žanru i poezije i proze. Za likovni konkurs su dozvoljene sve […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Kulturni centar raspisao elektronski konkurs namenjen osnovcima

    Kulturni centar Zrenjanina je raspisao elektronski literarni i likovni konkurs namenjen učenicima osnovnih škola u Zrenjaninu. Teme konkursa su ljubav, drugarstvo, solidarnost i humanost. Konkurs je raspisan za decu nižeg i višeg osnovnoškolskog uzrasta.

     

    Za literarni konkurs mogu da se šalju radovi u žanru i poezije i proze. Za likovni konkurs su dozvoljene sve tehnike primenjive na listu bloka za crtanje.

     

    Pročitajte još: Vanredno stanje i učenje na daljinu iz ugla jedne zrenjaninske učenice

     

    Literarne radove je potrebno slati u word ili pdf formatu, a likovne radove u jpg ili pdf formatu  na e-mail adresu Kulturnog centra Zrenjanina kczr@kczr.org U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, naziv škole i razred. Konkurs je otvoren do 30. aprila, a autore najboljih radova, po završetku vanrednog stanja, očekuju prigodne nagrade, kao što su vikend u akvaparku u Jagodini, jednodnevni izlet u Petrolend i knjige.

     

    Kulturni centar Zrenjanina će organizovati književno veče i izložbu

     

    Kulturni centar će, inače, nakon završetka konkursa i vanrednog stanja organizovati književno veče na kojem će predstaviti nagrađene učenike i njihove radove i organizovati izložbu likovnih radova na kojima će proglasiti najuspešnije učesnike i dodeliti nagradne vaučere.

     

    „Osnovnoškolski uzrast, deca od prvog do osmog razreda, prvi put se nalaze u okolnostima vanrednog stanja koje je uvedeno zbog bezbednosti i opšteg zdravlja celokupnog društva. Vreme im je drugačije organizovano u odnosu na njihove uobičajene rutine, kao i sam proces socijalizacije. Direktni kontakt u okviru obaveza i igre zamenjen je nekim novim modelima interakcije koji ih svakako usmerava i da u tim okolnostima svoju pažnju i promišljanja selektuju na onaj način kako im se interpretira ili pukim posmatranjam svog okruženja. To svakako nosi i određena viđenja i doživljaj stvarnosti na njima svojstven, jasan i razumljiv način. Učimo od njih, saznajmo o čemu razmišljaju i kako se u njihovoj percepciji “složila” stvarnost”, poručuju iz Kulturnog centra Zrenjanina.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura